Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
Anual, pe data de 23 aprilie se sărbătorește Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor

Anual, pe data de 23 aprilie se sărbătorește Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor(741)

Această decizie a fost luată de UNESCO în 1995, în cadrul Conferinței generale de la Paris, cu unicul scop de a promova cititul.

Ideea marcării acestei zile provine din Spania (Barcelona) unde în data de 23 aprilie are loc Festivalul Trandafirilor, zi în care este sărbătorit Sf. Gheorghe (Sant Jordi) și comemorați scriitorii Miguel de Cervantes și William Shakespeare. O tradiție catalană, care datează din Evul Mediu, spune că în ziua de Sant Jordi, femeilor li se dăruiesc trandafiri roșii, iar bărbaților, cărți.

În România, din 2005, pe data de 23 aprilie se sărbătorește și Ziua Bibliotecarului, concomitent cu Ziua Internațională a cărții.

Deși nimic nu se compară cu mirosul emanat de o carte când o deschidem, trebuie să recunoaștem că o carte citită in format electronic este la fel de interesanta precum o carte tiparită.

#protejeazacopacii

Și indiferent de alegerea pe care o facem, fie că deschidem o carte tiparită sau una electronică, important este să citim.

#ZiuaCartii #ZiuaBibliotecarului
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

„Sunt un candidat asumat”
scris de Mircea Lungu
Dețin, de ceva timp, o olografă proslanie de recomandare a distinsului candidat, un candidat asumat, cum se recomandă pe ici-colo, victi(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii