Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CHIȚAC ȘI-A TRAS BULDOG!

CHIȚAC ȘI-A TRAS BULDOG!(1288)

Dacă ar fi fost unul bărbat și celălalt femeie, amândoi simpli cetățeni, s-ar fi scris o teribilă poveste de dragoste despre ei și sărăcia lor. Dacă ar fi fost Romeo și Julieta, ar fi încins scena balconului la concurență cu cei de la ISU. Dacă el ar fi fost amiral când el era elevul lui Adrian Năstase, nu se știe cine ar fi frecat puntea! Dar, și așa, în formula actuală, primarul Vergil Chițac, zis Amiralul, și Horia Constantinescu, zis și Cattani, alcătuiesc un cuplu formidabil în administrația locală constănțeană! Au devenit arma atomică secretă a Primăriei Constanța!

Cine se aseamănă se adună! Ei, nici chiar așa! Că nu prea i-am văzut pe la adunări pe Catani și nici pe Chițac stropind spațiile verzi cu Vermorel! Dacă pentru chestia asta este făcut Vermorelul! Dacă da, vom asista la prima mare criză în relația dintre cei doi funcționari tandri, arbitrată din umbră de Felicia. Care jubilează, fiind adepta zicalei “când doi se ceartă, al treilea câștigă!” Dar, după cum bine știți, primarul Chițac vrea să tundă, zero, ca la armată, gazonul din Constanța, ceea ce va face inutil Vermorelul lui Cattani!

Deși nu au mai colaborat niciodată împreună, nici măcar la un dublu la tenis de câmp, se potrivesc de minune! Gurile rele spun că din punct de vedere politic s-au probat în culise! Stilul de lucru este cât se poate de simplu și el ilustrează, ca și în alte ocazii, prietenia dintre un buldog și stăpânul său...

A mai existat o poveste oarecum asemănătoare, tot cu un buldog, dar la un nivel mult mai înalt. Povestea relației romanțate politic dintre Băsescu și buldogul Blaga. Între Băsescu și Blaga a existat un interes politic major. Blaga își făcea calcule pentru Primăria București și a fost înaintat din necesitate la gradul de buldog.

Buldogul nostru de Constanța, se visează deja primar! Calm și mai sigur pe el. Ca atare, are un cod clasic de comportament și dă dovadă de o bună orientare în teren. Știe unde să trimită săgeata, Cattani, la punct fix...Transportul conține vești rele, regulamente abuzive, sancțiuni, taxe mari și noi, amenzi grupa mare etc. După fiecare cursă nebună, printre străzile cu unic, buldogul Cattani se întoarce la stăpânul lui și își vâră botul umed în pieptu-i de aramă. Mai precis, în locul unde își fixează medaliile primite de “Ziua Marinei”, în zilele cu soț.

La rândul său, Chițac îl citează pe Cattani la fiecare apariție, subliniind că este foarte mulțumit de domnia sa! Scena pare ruptă din “Colț Alb”, poveste veche și lacrimogenă...Dar nu contează, Cattani boxează! Fiecare laudă venită din partea primarului Chițac face cât un batog de rechin capturat la cinci minute după ce a expirat...Cum bine bănuiți, secvența provine din perioada în care Cattani conducea “Protecția Consumatorului”. Scena relatată reprezintă încă un caz de duioșie incredibilă între două “fiare”! Ferească Dumnezeu ca vreodată cei doi sa treacă de la mângâiat la încăierat!

Deocamdată, Cattani a mai tras de partea lui un obiectiv important! Litoralul, litoralul e al lui! Nu mai vorbesc de piticii instruiți să pună mereu aceeași întrebare primarului Chițac. Citez: “Cum lucrează domnul Constantinescu? Sunteți mulțumit de el?” Imediat vine și răspunsul, care poartă pecetea metehnelor unui papagal în exercițiul funcțiunii: “Da!”, mereu același răspuns! Toate personajele par a fi rupte din filmul de comedie în care Fory Etterle întreba la disperare în senilitatea sa: “Cum e vremea la Paris?”

Așa și cu Chițac. Sunteți mândru de buldogul Dvs., domnule primar? Cum să nu ? Nu vedeți ce fin lucrează Cattani? Nu se aude nici un strigăt, nu contestă nimeni, nu vociferează nimeni...

Amiralul ordonă și Cattani scoate amenzile pe bandă rulantă!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii