Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CHIȚAC, PLIMBARE CU CORTUL

CHIȚAC, PLIMBARE CU CORTUL(958)

Nu îmi amintesc ca, până acum, vreun fost primar al Constanței, inclusiv șmecherul de Radu Mazăre, căruia îi port o simpatie personală, pentru că era șmecher, dar nu și prost, să își fi început mandatul la...cort!

Este un paradox să trăiești în condiții de lux, dar deciziile importante să le iei în ușa cortului! Sigur, când este vorba de lipsa de caracter, cortul este generos și primește pe toată lumea fără o preselecție prealabilă.

Mai mult, cortul a devenit o decizie drastică! Pentru unii mumă, pentru alții ciumă! Cortul sancționează! 

Într-o oarecare măsură, cortul face parte din viața lui Vergil Chițac. Cariera sa militară a început cu cortul, ca locație, și s-a sfârșit cu mantaua de amiral, după ce a dat-o la schimb pe sacoul de politician...Ca reflexe câmpenești, atunci când se ceartă cu cineva din partid. El deține un record absolut. Poate să se certe ca la ușa cortului fără a scoate un cuvânt! Ba, dimpotrivă, proptindu-se în ușa cortului, își trage singur pe NeVe un pumn în nas și pozează în victimă!

Cortul nu reprezintă un motiv de violență, cu toate că diversioniștii încearcă să atribuie aceasta caracteristică unor grupări politice interesate, chipurile, să-l dea jos pe primarul Constanței! Să-l dea jos? De unde? De pe etajera Mirabelei Dauer? Mai jos decât s-a dat singur, proptindu-se pe colaboratorii săi, nu se poate! A dat mantaua de amiral, cu însemnele conducătorului suprem, unicul în ierarhia națională, în care figura doar domnia sa, și s-a predat conducerii colective! Că așa-i în democrație! Și ție! Și ție! Și ție! A dat puterea singulară pe una populară!

Din păcate, plimbarea cu cortul rămâne doar o figură de stil pentru domnul primar, căruia a început să-i fie teamă...de ușa cortului! Deși a fost luat pe nepregătite în privința suspendării, primarul Chițac a și interzis parcarea de corturi pe întreg teritoriul orașului Constanța! Comisarul Cattani lucrează la un nou pachet de legi și amenzi pe baza cărora vor fi sancționate toate manifestările pe bază de cort!

De urmărit reacțiile copilărești, ale primarului. Când vrea la Primărie, când e în PNL, cand nu vrea în PNL! Cortul l-a mai echilibrat. Rămăsesem dator cu un răspuns la întrebarea: “De ce îi este frică lui Vergil Chițac?” De Comănescu, “regele petrolului”.

Celui care răspunde corect, i se acordă 25 de puncte și o plimbare cu cortul la munte!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

În umbra laptelui și-a mierii
scris de Mircea Lungu
M-am postat ieri sub un afiș electoral liberal al unui candidat local, cu gura căscată și ochii cu osârdie drăcească deschiși. N-am(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii