Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
DE CE S-AU SUPĂRAT RAREȘ ȘI CHIȚAC?

DE CE S-AU SUPĂRAT RAREȘ ȘI CHIȚAC?(1013)

Nu mi-am făcut niciodată iluzii că Rareș Bogdan ar fi unul dintre presupușii îngeri păzitori ai PNL. Omul este mult prea vulcanic pentru a corespunde normelor în vigoare pentru funcția de înger păzitor sau de șef al Sectorului suflete.

Nu știu dacă a fost, după cum domnia sa lasă să se înțeleagă, omologat ca “ușă de biserică”, precizez, cu clanța pe dreapta...Trebuie să recunosc, în “clanță” este tare! Nu l-am identificat însă pe nicăieri nici în postura de organizator de mătănii...În realitate nu există o astfel de grupare politico-socială, numai țâță de mâță!

E firesc să fie așa, pentru că Rareș Bogdan, chiar dacă vorbește fluent românește, deține și dumnealui monopolul în privința câtorva năravuri omenești. Care din fire nu au lecuire. În definitiv, nimeni nu este perfect...Doar mai bine îmbrăcat...

Dacă ar fi fost înger sau înțelept, ar fi stat în banca lui în presă, unde-i era locul și unde a avut, pot spune, prestații de excepție. Era exact omul potrivit la locul potrivit! S-a lăcomit și se bălăcește în politică! Tocmai în politică! În politică, e suficient să-ți bagi vârful pantofului într-o băltoacă la ieșirea din oraș, ca să te umpli de noroi din cap până-n picioare! Este mediul adecvat pentru cei învățați să se împroaște cu orice în noua piață a independenței.

În politica noastră, gentlemanii sunt aruncați pe fereastră, precum bunica din tren! La noi, după viteza cu care circulă trenul, comparabilă cu cea a unui melc, bunica scapă mereu teafără din astfel de incidente regizate. Cu excepția trecerilor de cale ferată prin tunel. Baieții cu frizură sunt folosiți doar în întrecerile de bâză americană…

La noi, politica e un lighean plin cu lături. Te-au băgat șmecherii în el cu capul la fund, te-au compromis definitiv! Asta și vor! Să fim cinstiți cu noi înșine. Sunt alții mult mai șmecheri, cei care nu au nici o treabă cu istoria PNL, dar ar fi fericiți să fie asimilați...Nu tot timpul, ci doar atunci când în bătălia pentru ciolan se reaprinde spiritul luptei de clasă. La început, la foc mic...După aceea, filozofia potopului, totul sau nimic!

Ce a făcut politica din Rareș Bogdan? Cum a reușit ea să-l schimbe fundamental în toate direcțiile? Cum l-au convins țiitorii de candele încinse să pledeze în favoarea lor? S-a făcut rău Rareș Bogdan, dar nu cu cine trebuie..Mârâie, își arată colții bine întreținuți cu o pastă de dinți careia aș vrea eu să îi fac reclamă, dar nu pot! Era, înainte de a se face frate cu politica de cumetrie, frumușel, spontan, prietenos...Mă rog, aproape toate calitățile posibile și reale, cumpătat în demersurile sale publicistice.

Și acum ce vedem? Îl vedem pe Rareș sărind în tribune ca să-i dea un pumn în gură unui microbist care nu a percutat! Desigur, este doar o descriere imaginară. Vă aduceți aminte de gestul ăsta făcut de un individ din conducerea clubului de fotbal Steaua? Și acum ce auzim din gura domnului Rareș? Război! Război! Război! Că domnia sa se simte cel mai bine în război! Că războiul reprezintă mediul său natural…Rareș Bogdan, un războinic la apelul de seară, unde ar putea să se alăture unui alt razboinic consacrat - Vergil Chițac, primarul Constanței.

Față de Rareș, domnul Chițac mustește de războaie demne de o cauză și mai și... Și, ca pregătire de luptă, Chițac îl depășește net pe Rareș! Foarte bun tactician, a câștigat de unul singur bătălia de la Plevna, după program. În bătăliile purtate de Chițac nu s-a vărsat nici măcar o picătură de sânge în ambele tabere! Planurile sale de luptă în sens unic au funcționat ireproșabil. Tot frecându-se de pe un sens unic pe altul, dușmanii au rămas fără benzină și motorină, fiind urcați în pod cu statutul de prizonieri de război. Armata lui Chițac s-a remarcat printr-o jertfă incredibilă. Pentru că în timpul unei ofensive pe flancul parcărilor cineva le-a furat tricourile, marinarii lui Chițac au fost nevoiți să lupte pe burta goală…

Dar cu cine ne batem noi aicea? Cu Ciolacu de la PSD? Cu Dăncilă de la BNR ? Cu lătrăii care vor ca PNL să cadă în B? Contra trădătorilor? Contra cui? Cine i-a supărat pe Rareș si Chițac? Contra cui luptă ei? Contra vântului? Raspuns: Contra lui Ludovic Orban, liderul PNL și nu contra vreunui miliardar! De aia nu a înregistrat Rareș Bogdan performanțe în munca de partid! El are în cap doar RĂZBOIUL!

Contra lui Ludovic Orban, căruia dumnealui îi anulează, meritele pe care le are în consolidarea PNL! Când domnia sa o dădea mai (Rar)eș cu politica, făcând-o praf în emisiunile sale TV, Ludovic Orban ținea cu brio piept adevăraților dușmani ai PNL! Atunci luptele nu erau trucate și nu aveau un caracter intern. Într-o perioadă în care PSD era dușmanul teribil al PNL, Ludovic Orban a ținut, alături de ceilalți adevărați liberali, steagul sus! Bogdan Rareș, doar comenta în ținută de gală! Din când în când, mai dădea și câte un rateu, pentru că așa se întâmplă când ai parte de o anumită independență…

Rareș Bogdan îi declară război lui Ludovic Orban! Tora! Tora! Tora! Adevărul este ca Rareș se tot luptă cu umbrele trecutului de vreun an de zile! Desigur, fără nici o legătură cu alegerile pentru șefia PNL, Rareș Bogdan fiind preocupat să aducă țării cât mai mult petrol!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii