Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
PREMIERUL CÎȚU - LITERATURA DE SERTAR A PREȘEDINTELUI IOHANNIS

PREMIERUL CÎȚU - LITERATURA DE SERTAR A PREȘEDINTELUI IOHANNIS(351)

Nu știu alții cum sunt, dar eu, când îl văd pe premierul Cîțu cum zburdă, cu o ușoară nesimțire, peste viețile noastre necăjite, îmi aduc aminte de o reclamă care a dominat, ani de zile, fațada blocului MTTC de lângă gara Constanța...Reclama suna cam așa: “Dați copiilor dulciuri!” Eu cred că i-au dat și premierului, dar prea multe! Dulciurile, consumate cu mult exces de zel, pot fi dăunătoare celor care li se urcă prea repede puterea la cap! Sunt afectate colateral coloana vertebrală, conștiința de român și istoricul de liberal...

La câte vorbe de dulce sunt lansate pe piață la adresa sa, Florin Cîțu își merită cu prisosință renumele de “premierul nostru de dulce”...Alții îi spun simplu, dar tandru: “Dulcineea!”. Dar un dulce amărui cu tot felul de ingrediente greu de digerat sub lozinca proletară: “Dar până când, un trai așa de amar?”

Premierul Cîțu, la debutul său pe această funcție, ne-a luat ușurel cu bombonica lui personală, ceva în genul lui Kojak pe băț, și nu cu cea liberală, după cum ne-am așteptat...Am auzit că domnia sa s-a angajat în fața organismelor europene să pună cu mânuța lui bomboana pe coliva noastră! O bombonică mică, mică de tot, dar colorată din răsputeri...

O bomboană pe coliva noastră? Care-o mai apuca! Bomboana va fi pusă într-un cadru festiv, data respectivă fiind declarată zi națională de doliu! Nu vedeți că premierul ne îngroapă singur de capul lui cu metroul ticsit de un sobor de preoți? Dumnealui a inventat mania creditelor nenumărate și nemăsurate. Are ceva din abilitățile fostei Doamne de Fier a României, madam Dăncilă, de la PSD! Ea s-a grăbit să-i ocupe “locul de refugiu” din schema BNR !

Cîțu care plimbă mâțu'! Dacă nu câștigă alegerile pentru șefia PNL, și nu le câștigă, pentru că deja ne-a plictisit cu aroganța lui enervantă și cu excesul de dulce, unde mai găsește Cîțu alt post călduț de consilier pe probleme de socotit după vechile metode? Și, pe urmă, Dăncilă mai are un avantaj net de partea sa. Știe să mănânce în japoneză cu bețele recuperate de la premierul acestei țări, umilit la greu, după ce a fost abandonat de Guvernul României în Parcul Cișmigiu!

Plăcerea lui Cîțu - să radă capetele populației sărăcite de măsurile aberante luate de domnia sa în calitate de “premierul nostru de dulce”...În ce privește promovările la care este supus, domnia sa nu are nici un merit personal! Singura să realizare ține de capacitatea personală de a se agăța la fix, dumnealui fiind mai mic de statură, de umărul lăsat al președintelui Iohannis, care poate fi folosit în situații limită și că, scuzați expresia, cric...

Președintele României intenționează să repete gestul cu care i-a înspăimântat pe occidentali atunci când și-a aruncat pardesiul (paltonul) pe capota unui “Merțan” de lux! Ei bine, scenariul este același, doar că, de data aceasta, există un protagonist în carne și oase care va juca pe bune în rolul paltonului. El este chiar premierul în persoană, care poate fi identificat după brațul protector al lui Iohannis, imparțialul și apoliticul...După ce și-a făcut treaba cu Ludovic Orban, exact cât a avut nevoie, acum, îi rărește pașii cât să-l piardă în tentativa sa de a se menține pe poziția de lider în partid! În fața prezidentului, premierul nostru de dulce continuă să fie confundat cu Dulcineea...

Când, noi, amărăștenii, simțim pe propria noastră piele efectele scăderii drastice a nivelului de trai, nu îți vine să-i spui premierului câteva...de dulce? Degeaba îi spui, nu aude pe nimeni! L-au pus sforarii pe “Repede înainte” ca să prindă cumulul de funcții premier, șeful PNL și președintele României!

Prim-ministrul Cîțu seamănă cu literatura de sertar. Nu a auzit, cu excepția neamurilor, nimeni nimic despre ea și, când îți este lumea mai dragă, te pocnește conducerea PNL cu biblioteca în cap pe post de “soluția dulce salvatoare”!

Hai, domnule, mă leși?

 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MĂI, ANIMALO!
scris de Lucian Cristea
În timpul Congresului PNL, o jurnalistă de la PRO TV a fost agresată de câțiva activiști liberali aflați într-o misiune de(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii