Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CÂND CHIȚAC NU E ACASĂ, FELICIA JOACĂ PE MASĂ!

CÂND CHIȚAC NU E ACASĂ, FELICIA JOACĂ PE MASĂ!(1015)

S-a pus în mișcare un posibil scenariu pe bază de carbid și praf de pușcă brun la pliculețe. Felicia Ovanesian a pândit momentul în care “tutorele său politic” a plecat în concediu sau, după tonus, în vacanță...Timp de trei zile, s-a dat “răcită”, dezamagită, amagită etc., încercând să-l convingă pe Vergil Chițac, primarul, că va sta în banca ei, abia așteptând, de fapt, să joace singură, pe masă! În realitate, precum micul erou din filmul “Singur acasă”, Felicia Ovanesian își dorea de multă vreme să rămână singură, să joace la rece în rolul primarului!

Fac o paranteză. Am văzut prima oară chipul acestei femei într-o imagine de proastă calitate din punct de vedere tehnic. În spate trona un morman cu borcane de zacuscă și m-am întreerbat de ce se tem oamenii de ea! Se tem? De ce se tem? De șuturile dumneaei cu stângu-n dreptul, care generează conflicte.

Ca și acum. Intrată în pielea primarului titular, Felicia a sărit direct balconul, catalogându-l pe senatorul USR Remus Negoi drept “un marțafoi”! Negoi, și un “marțafoi”, inpardonabilă adresare! Acum, fie vorba între noi, la înjurături, vorbe de ocară și proverbe cu “mama dumneavoastră”, suntem greu de întors! Felicia Ovanesian, însă, le-a luat piuitul la toți! Și eu, care credeam că zacusca din spate este făcută de Felicia Ovanesian! Da, l-a făcut zacuscă pe Remus Negoi, catalogat drept marțafoi! Mai avem și noi câteva exemplare de politicieni ca lumea, și îi “marțafoim”!

Am spus în câteva rânduri. Felicia Ovanesian nu este ce vrea ea să fie! Ce crede că este...Ce se străduiește...Nu este sau nu are chef! Și-a ținut sughițul până aici, ca să nu strănute haiducește și să-i sară masca de pe figură, cu secretele ei cu tot, inclusiv o a doua variantă, masca cu castraveți proaspeți luați direct din grădină. Uite, cine vinde castraveți la grădinar! Ca să ne convingă pe termen nelimitat că dumneaei este o doamnă și noi niște țărani, de același autor, a recurs la tot felul de șmecherii estetice și improvizații, ca să nu-și dea în petec...Ceea ce ar însemna să își dea arama pe față.

Exact asta s-a și întâmplat! S-a umflat tărâța și de aici până la dezastrul public nu a mai rămas decât un pas! Ca să nu-i scape vreun porumbel, și-a montat un dispozitiv de frână la gură, dar degeaba! Pe Remus Negoi îl pândea...Nu, nu este frumos spus....Rectific. Nu îl pândea, ci îl aștepta. Îl aștepta de multă vreme la cotitură, ca să-i pună, în primul rând, sensul unic în loc de cotiere! A urmat tămâierea lui Negoi la gradul de “Marțafoi”!!! Așa a catalogat doamna city manager un senator, care avea tot dreptul să intervină în problemele de interes ale cetății! Un Marțafoi! Politician respectat, nu zic, dar poți să știi ce are Felicia prin buzunare?

Episodul are mai multe semnificații. Ilustrează gradul decăzut al Feliciei în materie de înjurături, porecle, miștouri și vorbe de duh. În copilărie, orizontul ei în această privință era foarte îngust. Oprea trecătorii și le spunea scurt: “Moașta pe gheață”...După care, satisfăcută, fugea și se ascundea după o formulă protectoare (ușa blocului, gardul casei, Poarta 1, hornul bunicii etc).

Ce ne spune nouă o astfel de atitudine? Ne spune că, de mică, Felicia Ovanesian declanșa câte un tărăboi, după care fugea de răspundere! Fuge și acum, fuga de raspundere fiind apanajul celor care au promovat-o cât alții într-un cincinal! Tot un tărăboi, dar de dimensiuni mai mari, a declanșat la începutul acestei săptămâni.

Din păcate, în PNL, unii fac (treaba) și alții trag ( ponoasele)!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii