Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
O FABRICĂ DE LA MOHAMMAD MURAD PENTRU MANGALIA! DAR, PRIMARUL RADU NU MĂNÂNCĂ PÂINE!

O FABRICĂ DE LA MOHAMMAD MURAD PENTRU MANGALIA! DAR, PRIMARUL RADU NU MĂNÂNCĂ PÂINE!(2218)

Radu Cristian, primarul de Mangalia, care este el, a rămas, ca un fluture, prins în insectarul de partid, fiind cel mai vechi exemplar de acest gen din colecția liberală în culori. Totuși, este pe cale de dispariție, chiar dacă a mai prins un mandat...Unul cu peripeții.

L-au întrebat jurnaliștii de ce este mai bogat decât alți angajați la stat! Eram curios cum o să raspundă...Și a răspuns exact ca mine! “Mostenire de la mama soacră”! Am fost curios să văd ce vrăji a mai făcut domnul primar cu instrumentele lui de control…

La câteva luni de la derularea alegerilor locale, se vede cu ochiul liber diferența dintre un om de afaceri activ, l-am numit pe Mohammad Murad și un primar plictisit de când s-a înșurubat în jilțul onorific. Nu pentru merite deosebite în “întrecerea socialistă”, cum s-ar putea crede, ci din cauza celor care fie nu au mers la urne, fie au votat din comoditate aceeași “Mărie cu exact aceeași pălărie”!

Cei care l-au votat pe Radu Cristian au contat pe o tresărire de-a sa de orgoliu! O tresărire mică de tot... Slabe speranțe! Pe scurt, majoritatea câștigătoare a refuzat Mangaliei dreptul firesc la schimbare și conectarea sa extinsă la lumea modernă. Fără damfuri și alte apucături, dar și fără asocieri nefericite între Garda Financiară și TURISM.

Se spune că Radu Cristian ar avea postul “înghețat” până termină cu Primăria! Și de aici tot felul de confuzii...După ce primarul Radu s-a desconspirat singur că nu poate să facă mai mult pentru oraș, și-a decartat limitele lui. Acum, când omul de afaceri Mohammad Murad umple paginile ziarelor cu inițiativele sale productive, schimbând total fața mediului de afaceri, sunt convins că locuitorii Mangaliei regretă că au avut un om valoros în orașul lor și l-au tratat cu răceala celor care se feresc să fie văzuți în preajma unui cetățean străin! Cum se întâmpla pe vremuri.

Dar nu este cazul. Mohammad este mai român decât unii dintre cei care se bat cu pumnul în piept că au făcut și au dres pentru Mangalia! Înscriindu-se în disputa electorală pentru Primăria Mangalia, se angajase să schimbe total fața acestei așezări și să ridice nivelul de trai al locuitorilor săi!

Ne aflăm, acum, zic eu, într-un moment al adevărului. După luni bune, care au trecut de la alegerile locale, dacă tragem linie și adunăm, vom constata că Mangalia a rămas pe loc în timp, spațiu și realizări. Dacă scoți capul pe fereastră, te întâmpină același peisaj anost, în oraș și în stațiuni! Nelipsitele gropi ale Mangaliei întrunesc aceleași coordonate de dinaintea startului electoral. Desigur, cu excepția celor care s-au mai lărgit din cauza traficului auto intens. De-a dreptul hilar,
obiectivele cu care Radu Cristian s-ar putea lăuda în fața unor turiști rătăciți prin pădurea Comorova sunt cele realizate în timp record de echipele lui Mohammad Murad! Noile hoteluri din stațiunea Olimp și perspectivele dezvoltării la superlativ a unităților turistice din sudul litoralului.

Chiar dacă diverși factori au barat drumul cunoscutului om de afaceri spre fotoliul de primar al Mangaliei, acesta nu s-a supărat pe cei care au preferat sărăcia și anonimatul...A fost decizia lor. Uneori, după două mandate de austeritate, te înveți cu răul! Chiar și cu răul de mare! Cand îl scoți pe unul brusc la lumină, s-ar putea să orbească! Mohammad Murad nu s-a supărat. Nu și-a luat jucăriile și nici nu a plecat, cum se spune...Dimpotrivă, s-ar putea să candideze din nou! Cei care de regulă sufera o infrangere în alegeri întorc definitiv spatele localității pentru care au candidat. Un om cu capul pe umeri nu se răzbună pe popor. El continuă ceea ce a început până la îndeplinirea angajamentelor luate. Poate și în perspectiva unei noi candidaturi!

Mohammad construiește, nu demolează! E în stare să facă dintr-o biată cazemată un hotel de lux! Mă gândesc ce destinație ar fi avut acum gropile lui Radu Cristian...Zilele acestea, la Phoenicia, s-a deschis “Atelierul de Afaceri”, o veritabilă capodoperă în materie de valorificat eficient materia cenușie și plăcerea de a munci a celor care au aptitudini de patroni, dar sunt lipsiți de logistica și resursele financiare. Mohammad s-a oferit să-i ajute!

Programul “Atelierul de Afaceri” cuprinde numeroase puncte, incluzând aici și realizarea unor obiective deosebit de importante. Un eșantion este destinat orașului Mangalia, ceea ce spune foarte mult despre legăturile sufletești ale lui Mohammad Murad. Ca singur inițiator și finanțator al programului “Atelierul de Afaceri”, Mohammad Murad a propus construirea la Mangalia a unei fabrici de pâine! S-a discutat pe larg despre acest subiect la Phoenicia, dar a lipsit o importantă piesă din angrenaj - primarul Mangaliei, Cristian Radu!

Pentru că nu sunt subiectiv în cazul de față, i-am găsit eu o scuză. Sunt convins că nici domnia sa nu mănâncă pâine! Toți cei din gașca premierului folosesc numai...mălai grișat!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

În umbra laptelui și-a mierii
scris de Mircea Lungu
M-am postat ieri sub un afiș electoral liberal al unui candidat local, cu gura căscată și ochii cu osârdie drăcească deschiși. N-am(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii