Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
DELTA  LUI CORNEL IVANOV

DELTA LUI CORNEL IVANOV(4293)

Sunt oameni hărăziți să facă minuni pe pământ. Sunt veritabile rarități, unicate capabile să înfrunte natura cu ideile lor îndrăznețe, să schimbe, la nevoie, geografia unor locuri...

Ei își pun amprenta peste tot pe acolo pe unde trec. Sfințesc locul. Nu sunt nici zei, dintre cei puși tot timpul pe harță, ca să arate cine sunt ei...Nu sunt nici urmașii lui Hercules, ca să-și arate muschii în arenele destinate luptelor cu gladiatorii...Sunt oameni dotați cu multă inteligență și imaginație și cu foarte multă pasiune și devotament față de ceea ce fac...Și ceea ce fac, fac, nu se încurcă!

Numele lui Cornel Ivanov reprezintă deja un punct de reper în județul Tulcea. Dacă te rătăcești în "Triunghiul minunilor",Babadag-Enisala-Jurilovca, întrebi de Ivanov. Mai sunt și alți Ivanovi, dar unul singur este Cornel Ivanov! Firma sa, DELTA FISCH, este implicată în tot ceea ce ține de activitățile specifice derulate în zona dunăreană și afluenții săi. Dar nu numai atât...

Cornel Ivanov și-a amenajat propria sa Deltă! Practic, a doua sa inimă! Când este conectat la aparatele naturii, care filtrează tot ce le iese în cale, Cornel Ivanov este greu de convins, dacă nu chiar imposibil, să se oprească, măcar să facă o pauză, să se odihnească! Ani de zile, când eram tot timpul lângă el, dispărea la un moment dat, scuzâdu-se că se duce la "Zahăr"...Într-o zi, l-am rugat să mă ia și pe mine. Ce credeți că era "Zahărul"? O întindere de pământ precum cele din perioada de tristă amintire a Bărăganului! Lipseau doar ciulinii!

Astăzi, chiar astăzi, când scriu, pe locul deșertului de altădată se întinde un domeniu dintre cele mai spectaculoase care au existat vreodată în România! Văzut de sus cu drona, noul domeniu poate fi admirat și evaluat ca o veritabilă bijuterie în coroana regală a companiei DELTA FISCH!

De altfel, ca să înțelegi tot mecanismul pe care se bazează diviziunea muncii, domeniul trebuie văzut neapărat de la înălțime. De la înălțimea lui Cornel Ivanov, care a făcut dintr-o pârloagă o "gură de rai"! Acesta este "Zahărul", proiectul care încununează o viață întreagă dedicată pisciculturii, pasiunea sa, și DELTEI, la general...Să nu ințelegeți greșit că aici ar funcționa un parc de distracții...Domeniul este împărțit judicios pe mai multe activități productive: piscicultură, agricultură, zootehnie, grădinărit, spații și dotări specifice turismului etc.

Privit de sus, domeniul pare a fi desenat de un pictor talentat, care a scos în evidență frumusețea unui loc în care natura se dovedește a fi deosebit de generoasă...Nu trebuie să ne mai gândim la izvoare și origini. Se știe că Dumnezeu oferă din darurile naturii doar oamenilor buni la suflet și care se sacrifică pentru a lăsa ceva durabil în urma lor...În timp ce alții distrug!

ZAHĂRUL lui Cornel Ivanov a îndulcit viața multor localnici! Ce ar mai fi de spus? Multe. Foarte multe! Poate vom scrie o carte împreună...
 

Comentarii

IVANCENCO GABRIELA
03-09-2021
Succes ! Asteptam cu nerabdare cartea !!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MEDGIDIA - DAPYX, UN FESTIVAL, FĂRĂ EGAL !
scris de Lucian Cristea
E o vorbă. Dar câte vorbe nu sunt! Dacă nu muncești și nu te sacrifici, nu obții rezultatele care crezi că ți se cuvin. Dacă gropa(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!
  • FELICIA - ACEST COPIL FERICE DE TRUPĂ