Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
LUMINIȚA. TOT CU LUMINIȚA?

LUMINIȚA. TOT CU LUMINIȚA?(841)

De ce ne-ar trebui nouă o Alee a Stelelor? Cine pe cine să lumineze? Și de ce? Cui îi facilităm trecerea în eternitate pe banii noștri, Primăriei Constanța? În politică, stăm bine cu omagiile și lauda de sine! Aproape fiecare politician, dacă nu toți, are câte o stea în frunte! Unii se nasc cu ea pe locul stabilit. Sunt și dintre cei care confundă un cucui cu o stea! Alții semnează câte un angajament și primesc o steluță mică, mică de tot...Nici nu zici că este o stea! Juri că e sclipici...Periculos! Multe cupluri de amanți au fost desființate de transferul sclipiciului de pe obrajii ei pe obrajii lui...Ghinion!

Sunt de acord să-i omagiem pe politicieni. Dar cu o Alee a Minciunilor. Unele dintre ele au început deja să iasă la suprafață, fiind mult prea gogonate pentru societatea noastră înstelată...În loc de stele de Hollywood, cultivăm minciuni de România, via Constanța! Adevărate capodopere ale înșelătoriei electorale...Avem politicieni cu steaua-n frunte și cu buzunarele pline cu promisiuni false sau, cel puțin, expirate...O să vedeți cât de animată va fi Aleea Minciunilor...Căruțele de azi pline cu pepeni vor fi înlocuite de carele alegorice ale prostiei.

De necrezut, dar avem încă pretendenți la Putere care defilează cu “Luminița de la capătul tunelului”! Inventată de CDR, biata femeie, a confecționat toate minciunile electorale în legătură cu racolarea a peste 15.000 de specialiști...Nu i-a reușit fenta, dar pentru efortul depus merită un loc pe Aleea Minciunilor, o poziție centrală. Oficial, Luminița s-a lăsat la vatră, fiind expirată! Și, cu toate astea, sunt destui politicieni care încearcă să ne-o bage din nou pe gât! Pe o alee, pentru că tunelul, celebrul ei tunel, s-a prăbușit sub denumirea de CDR!

Vor unii militanți să facă din Felicia Ovanesian o a doua Luminiță a politichiei noastre! Avem nevoie de eroine? În timp ce alte fetițe se jucau cu chibriturile în fața casei, Felicia punea în subteran bazele noului oraș Constanța...Dacă ar fi să fie noua noastră Luminiță, în lipsa tunelului, ar trebui să înceapă cu Aleea Sensului Unic...Cât privește cei 15.000 de specialiști, nici o problemă! Există în Primăria Constanța destule “capete luminate”! Și, la urma urmei, se compară “marțafoaica” de Luminița cu Felicia noastră?

Aleea cu Minciuni prezintă câteva avantaje față de cea cu Stele. Minciuna, la nevoie, îngheață apele, fenomen pe care nu l-am mai întâlnit nicăieri, poate doar la cascada Niagara…Are picioarele scurte și atinge viteza luminii.

Minciuna continuă să aducă voturi.
Minciuna ne prezintă viața în roz pe bucățele.

Chiar dacă cei mai mulți dintre noi trăim de pe azi pe mâine!

Poporul este însă curios. Când politicienii țin o cuvântare, românașul nostru, drăgălașul, țipă din fundul sălii: “Bă, faceți liniște, ca să auzim ce mai minte și ăsta!?”

 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

În umbra laptelui și-a mierii
scris de Mircea Lungu
M-am postat ieri sub un afiș electoral liberal al unui candidat local, cu gura căscată și ochii cu osârdie drăcească deschiși. N-am(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii