Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
PROSTIA URÂȚEȘTE

PROSTIA URÂȚEȘTE(300)

 Producția cinematografică “BD - La munte și la mare” are un final comic de clasă. Cei trei protagoniști ai filmului, în fapt, niște găinari, se întorc la pușcărie, deplasându-se cu spatele! Cum s-ar spune, în marșarier...Fiind vorba de un film de comedie nevinovat, am râs și nu m-am “alarmat”.

M-am schimbat și m-am alarmat, în schimb, când am auzit că, la Cotroceni și la Palatul Victoria, ordinul de bază sună scurt și decisiv “La loc comanda!”

A greși e omenește, dar, în cazul guvernanților noștri, greșeala este invocată într-o manieră abuzivă. Actualul Guvern a depășit toate recordurile în materie de greșeli! De aia arată ca un bătrânel care se apăra de muște cu bastonul...Și care din când în când își dă cu el peste față! Dacă adăugăm și șuturile luate în cur de la populație, avem un Guvern cu față tumefiată!

Prostia urâțește! Eu zic că de la un număr de greșeli, să-i declarăm proști pe cei care le comit. Adică, întreb, cum vine asta, ei ne pun pe drumuri, ne păgubesc și nu pățesc nimic! Au deschis școlile și s-au udat până la piele cu șampanie și acum strigă disperați “La loc comanda!” Ar fi culmea să reluăm activitățile care au marcat deschiderea noului an școlar! Dar cu o altă cravată…

”La loc comanda!” O nouă dovadă că practicăm pe scară largă mersul înapoi. Facem pesemne parte din elita racilor...Am avut un prieten cârciumar pe care îl chema Racu. Cand îl sunam la restaurant și răspundea un ospătar, îl luam la ture: “Băi, pe unde umblă șeful tău care merge înapoi, doar cu spatele?”

Așa și ăștia din Guvern. Trag targa pe uscat și nu mai avansează nici cât o broască râioasă! Apropo, s-a reluat ritualul înghițirii broaștei râioase din PSD, care conține printre derivatele sale și minciuna USR...Broasca râioasă este oferită ca bonus ca să încurajeze diverse alianțe care mor înainte să se nască!

Țara este condusă de niște iresponsabili! Două mari și late sunt obiectivele conducerii de partid și de stat în prezent. Cine urmează să conducă PNL în bălării în următorii patru ani de zile? Inaugurarea ghilotinei pentru decapitarea celor care refuză în continuare să se vaccineze. Teroare! Teroare!

Aici, în punctul ăsta, se înțepenește temporar ordinul premierului “La loc comanda!” Țara se împarte acut în vânați și vânători. Cine nu are pușcă, poate folosi seringa sau arbaleta...Se organizează concursuri de tir cu premii casnice. La prima vedere, cei din afară sunt tentați să spună despre noi că suntem o țară de saltimbanci care ne împușcăm unii pe alții cu ocazia organizării “Zilei recoltei”...

În definitiv, de ce ne-am mira că avem astfel de apucături? Nu noi l-am împușcat pe Ceaușescu în ziua de Crăciun? Deși erau militari în preajmă, nu a îndrăznit nici unul să strige “La loc comanda!” Acum, la fel! Nu suflă nimeni în fața premierului! Bine ar fi că nici domnia sa să nu sufle în nasul nostru…

De când cu povestea din America, s-ar putea să ne pierdem carnetele de conducere!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

FELICIA OVANESIAN A REDAT DEMNITATEA CETĂȚEANULUI AFLAT LA BUDĂ!
scris de Lucian Cristea
Buda, aia unde se duce și regele pe jos, continuă să joace un rol important în viața noastră. În mod deosebit, în locurile aglomera(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii