Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
MEDGIDIA – RODUL VOCAȚIEI DE A FI PRIMAR

MEDGIDIA – RODUL VOCAȚIEI DE A FI PRIMAR(1983)

Sunt oameni care au vocația binelui făcut pentru semenii lor. Sunt croiți să se sacrifice pentru alții, fără a face din chestiunea asta un spectacol de sunet și lumină. Și tot ei au vocația lucrului făcut cu temeinicie, dus până la capăt, finalizat. Cu alte cuvinte, nu acceptă jumătăți de măsură. Dacă vrei să faci un bine, fă-l până la capăt! Dacă ești primar, fă-l să te pomenească lumea și dincolo de moarte!! Dau un exemplu de la Medgidia: Stadionul lui Ilisei.

Merg mai departe: Medgidia, “un oraș pentru eternitate”. Asta este deviza unui primar care are valoare. Dacă vrei un exemplu, mergi pe urmele lui Valentin Vrabie, primarul orașului Medgidia. Sunt oameni care au vocația răului făcut cu premeditare. Este suficient să nu le cânți o singură dată în strună și ești trecut pe lista lor neagră! Cei mai răzbunători cu putință sunt dușmanii proveniți din politică! Mediul politic funcționează după regulile nescrise ale junglei. E ca-n armată când lași într-o minimă funcție de conducere un tablagiu...Și când se vede el șef... De aceea, Valentin Vrabie a fost nevoit să învețe să se apere la nivelul cel mai de jos al politicului, acolo unde se practica frecvent lovitura sub centură…

De când este primar la Medgidia, Valentin Vrabie s-a apărat de numeroșii săi adversari prin muncă! L-au atacat, el a parat prin fapte concrete de muncă, prin realizări palpabile, deosebite..Cu zâmbetul pe buze, ceea ce înseamnă stăpânire de sine, o calitate pe care nu o are orice politician din patria noastră...Primarul Vrabie are un răspuns pentru cei care de ani de zile îl denigrează fără ca vreunul să reușească de amar de vreme să demonstreze ceva cu care să-l incrimineze! Primarul le răspunde tuturor: “Noi muncim”! “Muncim și ne autoeducăm!”, completează susținătorii săi!

Să trecem în Politic. Cu ani în urmă, Valentin Vrabie era criticat de adversarii săi din PSD că nu are stofă de politician, ca și cum ăsta ar fi fost punctul vital pentru un primar! Concret, i se reproșa că, datorită caracterului său vulcanic, nu poate colabora cu nici un lider politic și că are tot timpul sămânță de scandal la el! Da, cam așa se întâmpla, dar atunci când Medgidia era plasată la coada calului de cei care se credeau, cu de la sine imaginație, cei mai tari din județ! Iată că primarul orașului Medgidia a reușit să se adapteze și politicului!

PNL Medgidia a devenit, în pas cu orașul, cea mai puternică organizație de partid din Medgidia! Deviza nouă: “Totul pentru Medgidia!” Gata cu compromisurile moștenite de la pesediștii din perioada în care făceau legea în oraș după “mințile lor, chipurile, luminate”!

Valentin Vrabie a știut să separe grâul de neghină în politică...A luat doar părțile bune. A promovat doar oamenii buni în PNL Medgidia. Unul dintre neobosiții și valoroșii lui colaboratori se numește Gabriel Dumitrescu. Locuitorii orașului Medgidia îl cunosc foarte bine și îl respectă...Cu astfel de oameni, alături, îi este și primarului, mai bine...
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

BARIERA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE...
scris de Lucian Cristea
Din punct de vedere beletristic, suntem mult mai norocoși. Ne putem inspira din viața aventuroasă a barierelor, subiecte remarcabile, du(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii