Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
S-a finalizat implementarea proiectului *Monitorizarea şi protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre*

S-a finalizat implementarea proiectului *Monitorizarea şi protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre*(248)

Consiliul Judeţean Constanţa în calitate de Lider de parteneriat, împreună cu Asociaţia Bulgară pentru Transferul Tehnologiei şi Inovaţiei din Bulgaria şi Consiliul Raional Ungheni din Republica Moldova, au finalizat implementatarea proiectul “Monitorizarea şi protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre”, cod eMS BSB-538.

Proiectul a fost finanțat prin Programul Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, Prioritatea 2 – Promovarea coordonării protecţiei mediului şi reducerea în comun a deşeurilor marine în Bazinul Mării Negre, Obiectivul Specific 2.1 – Îmbunătăţirea monitorizării în comun a mediului, cu o valoare totală de 723.472,24 euro din care contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Constanţa a fost de 29.628,00 euro. Proiectul a fost implementat în perioada august 2018 – octombrie 2021, respectiv 38 de luni.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea bunăstării populației din regiunile din Bazinul Mării Negre prin creșterea durabilă și protecția în comun a mediului înconjurător și dezvoltarea unei legături transfrontaliere pe termen lung între parteneri.

Proiectul are în vedere desfăşurarea unor activităţi integrate de prevenire, protecţie şi intervenţie în situaţii de urgenţă cauzate de pericole de mediu, precum cutremurele, inundațiile, alunecările de teren sau incendiile.

Rezultatele proiectului sunt:
 * implementarea unui sistem integrat de monitorizare a mediului în cele trei ţări partenere;
 * creşterea capacităţii instituţiilor publice de a interveni şi gestiona eficient situaţiile de urgenţă;
 * creșterea gradului de conștientizare a opiniei publice din Bazinul Mării Negre privind problemele de mediu;
 * dezvoltarea unor soluţii IT inovatoare (platforme online şi aplicaţii pentru telefonul mobil) uşor accesibile populaţiei şi organismelor interesate în ceea ce priveşte riscurile de mediu şi situaţiile de urgenţă.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

BARIERA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE...
scris de Lucian Cristea
Din punct de vedere beletristic, suntem mult mai norocoși. Ne putem inspira din viața aventuroasă a barierelor, subiecte remarcabile, du(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii