Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
BARIERA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE...

BARIERA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE...(339)

Din punct de vedere beletristic, suntem mult mai norocoși. Ne putem inspira din viața aventuroasă a barierelor, subiecte remarcabile, după ce s-a descoperit că au fost modelele de joacă preferate ale fostului primar Radu Mazăre!

Din punct de vedere existențial, bariera lui Chițac ne ajută fundamental în luarea unor decizii capitale. Puterea ne-a făcut viața un chin! De asemenea, garantează continuitatea. Dacă în alte privințe o lăsăm mai moale, ei bine, la bariere suntem greu de oprit...

Servim patria până la capăt! Nu contează cât costă! Fără număr, fără număr, chiar dacă asta e și damblaua unor șmecheri din U.E. Suntem totuși niște norocoși! Radu Mazăre ne-a lăsat barierele lui ca moștenire. A fost o predare tacită de bariere peste groapa pesedistă către aliatul PNL...De ce tocmai cu PSD? ? Poate nu au găsit oamenii altă rimă!

Pentru Chițac, a fost prima mare misiune de când a preluat conducerea Primăriei Constanța. Alianța barierelor. Sunt surprins de valul mare de simpatizanți ai barierelor! În anii tinereții mele, s-a realizat și un film artistic, care a făcut din șofer eroul relațiilor amoroase de la barieră...Radu Mazăre este indiscutabil pionierul, deschizătorul de drumuri scurte și fără sens. Unele inutile din start sau din fașă, mai bine zis. La ce-ți trebuie barieră din 5 în 5 metri? Șirurile de scoici au fost schimbate cu șirurile de bariere de astăzi, ceea ce face din primarul Vergil Chițac alt deschizător de drumuri și de poduri. Doar spre bucuria amatorilor de sporturi periculoase...Până și bătrânii suferinzi au contestat cu voce ștearsă afacerea ca atare..

După un lung șir de bariere, s-a montat, în fine, ultima, motiv pentru constructori să spargă un procent, cât de mic, din stocurile “Zarea”. Singura șampanie românească tradusă în limba franceză! Dar nu sunt condiții pentru clasa muncitoare ca să scoată liniștită bule pe nas...Trăim încă multe clipe grele și somnul poate transforma brusc o clasă răzvrătită într-un roi nervos de “înțepătoare”, dintre cele mai veninoase.

Mie bariera îmi sugerează noțiunea de restricții, îngrădirea libertăților etc. Din filmele de război cu nemții, mi-au rămas în minte scenele zgomotoase de la bariere, cand aruncau unii cu grenade în ele...Și erau doar câteva! Uneori, când văd pe viu imaginea idilică a primarului alături de cea a barierelor, mă gândesc că domnia sa s-a inspirat din cel de-al doilea război mondial! Chiar suntem în război cu cineva? Sunt zone minate în Peninsula Constanței?

Zilele trecute, s-a creat o busculadă ideologică generatoare de isterii. Un blocaj ca multe altele a declanșat un nou război al polemicilor! Cumva domnul amiral se joacă de-a războiul cu noi, fiind cunoscută calitatea noastră incontestabilă de pioni...Primarul Chițac nu se abate de la țintele lui din copilărie.

M-am lămurit definitiv. Dumnealui este dedicat barierelor! Vrea bariere pentru toată țara! Ați văzut care este situația pe autostrăzile aflate în lucru? La 10 km de asfalt, un potop de bariere! Construim autostrăzi din bariere și din bârnele din care au fost făcute plutele de pe Bistrița! Grea lovitură pentru cei veniți cu pluta în Capitală!

Mă așteptam ca, în aceste condiții, mintea lui Chițac să fie plină cu bariere manuale și automate! Cu ancore, fără manevre, romantice, cântând în ploaie, doar fluierând...Zilele trecute, s-a desfășurat un adevărat ceremonial, care a avut ca obiectiv plimbarea și montarea unor bariere care funcționează pe bază de fluierat. Fluieri și ți se deschide în anumite condiții. Dar nu ție, amărășteanule, care nu ai culoarea roșie în componența ta…

Ce ne-au adus nouă alegerile democrate, în care includem și cele 6 luni de zile consumate pentru “facerea” lui Cîțu? Răspuns: Două “ciume, roșii”! Una, cel puțin, sigur! Tot balamucul ăsta demonstrează caracterul slugarnic al celor care au ca principal obiectiv promovarea politicilor lui Chițac. Așa, naive cum sunt ele…

Barierele sunt multe, scumpe, la vedere, s-ar putea să devină și utile și provocatoare. Desigur, prin masarea de păduri întregi de bariere. Într-un procent foarte mare față de Mazăre, domnul Chițac a făcut un prim pas spre intrarea sa în istoria absurdului! Nici nu au fost desființate toate barierele lui Mazăre și au luat-o deja razna cele ale lui Vergil?

În primul rând, primarul Chițac le-a dat mârlănește constănțenilor o nouă palmă peste obraji, călcând în picioare una din principalele sale dorințe electorale- desființarea barierelor de orice fel, cu excepția celor uzinale, și a taxelor inutile. Pe de altă parte, țipăm ca din gură de șarpe că ne sunt îngrădite libertățile cetățenești, dar participăm cu papion la gât la inaugurarea altor bariere! Mare pagubă, ce să zic! Ferice de cel care va fi “tătic” în Primărie, când vor fi schimbate toate barierele din oraș, că doar nu sunt nemuritoare!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

DECEBAL FĂGĂDĂU - COȘMARUL PESEDIȘTILOR!
scris de Lucian Cristea
De la o vreme încoace, sosia lui Decebal Făgădău, pe-o dronă multifuncțională, umblă prin oraș și se amuză copios pe seama erori(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii