Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Investiții cu fonduri europene în municipiul Medgidia

Investiții cu fonduri europene în municipiul Medgidia(583)

Investițiile în modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă și de colectare-tratare a apei uzate din județul Constanța continuă!

✍️ Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a participat astăzi, alături de directorul general al RAJA SA, Aurel Presură și viceprimarul municipiului Medgidia, Niculae Păun, la conferința de presă organizată cu prilejul semnării celui de-al 45-lea contract prevăzut în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a S.C. RAJA S.A. Constanța”. Contractul, în valoare de aproximativ 48 de milioane de lei, se va derula pe o perioadă de 20 de luni și vizează lucrări de reabilitare a rețelei de distribuție, a conductelor de aducțiune și refulare, a stațiilor de pompare a apei uzate menajere, precum și de extindere a rețelei de canalizare, de pe raza municipiului Medgidia.

💬 "Am acordat încă de la începutul mandatului, o atenție specială rețelei județene de apă, pentru că, noi, Consiliul Județean Constanța, avem datoria de a furniza servicii publice de calitate locuitorilor județului Constanța. Ne-am propus să demarăm toate aceste proiecte pentru că problema poluării este destul de mare și nu putem să mai tolerăm ca sistemele de alimentare cu apă să nu fie modernizate. Am mizat de la bun început pe profesionalismul și experiența domnului director Aurel Presură, dat fiind că sunt multe proiecte care așteptau de foarte mult timp să fie implementate. Iată că ne apropiem de faza finală și sperăm ca până în anul 2023 să realizăm toate obiectivele acestui amplu proiect. Este deosebit de important ca graficele de execuţie a lucrărilor să fie respectate, pentru a finaliza aceste investiţii la timp, conform condiţiilor de finanţare. Mai mult decât atât, ne-am propus să abordăm toate cele 70 de UAT-uri, iar până la finalul mandatului meu, să nu mai existe nici o localitate fără apă în județul Constanța.
Sunt foarte mulțumit de colaborarea dintre Consiliul Județean Constanța și RAJA, o colaborare eficientă, transparentă, în care sunt eliminați categoric toți factorii subiectivi și în care sunt implicați doar oameni profesioniști. Țin să precizez că preocuparea noastră este majoră, iar toate proiectele abordate de RAJA sunt foarte bine monitorizate și am convingerea că vor fi finalizate cu succes!”
– Mihai Lupu, Președintele Consiliului Județean Constanța
Consiliul Judeţean Constanţa

Importanța acordată de RAJA SA aspectelor calitative și sigure ale serviciilor furnizate consumatorilor este transpusă prin toate investițiile de modernizare deja finalizate, dar și prin cele aflate în curs de derulare. Majoritatea sunt cuprinse în Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a RAJA S.A. Constanța, în perioada 2014 – 2020, care se înscrie în Programul Operațional Infrastructură Mare, sprijinit financiar de Comisia Europeană. Acesta prevede investiții pe raza a 6 județe din aria de operare și a fost structurat în 50 de contracte de lucrări și 4 contracte de servicii. Ulterior, pe parcursul implementării proiectului au mai fost incluse un contract de servicii de cercetare arheologică și unul de achiziții de echipamente. Până în prezent, dintr-un total de 56, au fost atribuite 51 de contracte (45 de lucrări, 5 de servicii și unul de furnizare) cu o valoare totală de 1.918.007.101,55 lei cu TVA.

”CL 23 - Rețele apă și aducțiuni Medgidia. Rețele de canalizare Medgidia” este cel de-al 45-lea contract de lucrări atribuit și se va derula pe o perioadă de 20 luni și are o valoare totală de 48.338.371,36 lei cu TVA. La nivelul infrastructurii de alimentare cu apă lucrările constau în reabilitarea a aproximativ 10.000 m din rețeaua de distribuție, inclusiv 200 m de conductă, cu diametrul de 400 mm, ce supratraversează Canalul Dunăre-Marea Neagră, și a peste 1.900 m din instalația de aducțiune. La nivelul sistemului de preluare și tratare a apelor uzate menajere se vor executa lucrări de extindere a rețelei de canalizare și de reabilitare a conductelor de refulare pe o lungime de aproape 10.500 m, din care 200 m de conductă, cu diametrul de 500 mm, aferentă supratraversării Canalului Dunăre-Marea Neagră. De asemenea, stațiile de pompare apă uzată menajeră vor fi reabilitate la nivelul construcțiilor, instalațiilor hidraulice, sistemelor electrice și automatizărilor, căminelor de decantare etc.. Toate obiectivele realizate în cadrul acestui contract, vor fi integrate în sistemul SCADA în vederea operării automatizate.

Investițiile vor asigura accesul la servicii de calitate a consumatorilor din municipiului Medgidia prin creșterea eficienței sistemelor de apă potabilă, dar și a celor de colectare și tratare a apelor uzate, care vor fi monitorizate prin tehnologii specifice de prelucrare a datelor. Totodată, se vor reduce pierderile de apă potabilă, contribuind astfel la conservarea acestei surse vitale și la dezvoltarea durabilă a ariei de deservire.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

LUMINIȚA RÂSU-PLÂNSU
scris de Lucian Cristea
Aud că Luminița Vlădescu, mentora și șefa pe viață a PSD Medgidia, a dat în râsu-plânsu! Eu păstrez ordinea știută a acestei m(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!