Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
Polaris M Holding urează La mulți ani tuturor sărbătoriților!

Polaris M Holding urează La mulți ani tuturor sărbătoriților!(138)

Știm cu toții că seara de 5 spre 6 decembrie este una dintre serile cele mai așteptate de copii deoarece Moș Nicolae aduce daruri copiilor care au fost cuminți și care își lustruiesc ghetuțele.

Legenda spune că Sf. Nicolae era cunoscut pentru obiceiul său de a oferi daruri cu caracter anonim, persoanelor nevoiașe. Este cunoscut ca ocrotitorul marinarilor, negustorilor, copiilor și studenților din diverse orașe și țări din Europa.

Tradiția creștină vorbește de mai multe fapte de mărinimie săvârșite de Sfântul Nicolae, printre care cazul celor trei fete sărace, cărora le-a aruncat punguțe cu bani pe fereastră. Aceste gesturi, i-a inspirat pe oameni să-și ofere daruri în noapte de 5 spre 6 decembrie.

Se mai spune ca Moș Nicolae, spre deosebire de Moș Crăciun, nu se arată niciodată copiilor. Tot despre Moș Nicolae tradiția spune că atunci când își scutură barba cad primii fulgi de zăpadă.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

DECEBAL FĂGĂDĂU - COȘMARUL PESEDIȘTILOR!
scris de Lucian Cristea
De la o vreme încoace, sosia lui Decebal Făgădău, pe-o dronă multifuncțională, umblă prin oraș și se amuză copios pe seama erori(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii