Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CINE-I STĂPÂNUL?

CINE-I STĂPÂNUL?(819)

Alergătorul după fluturi se laudă că are în colecția sa cel mai mare exemplar din regiune, a cărui existență publică depinde de un singur cui și de bunăvoința partidului.

Horia Constantinescu, alias Cattani, pare a fi un personaj universal valabil, un fel de OOO7, cu prefix de Slobozia. Cattani scoate singur castanele fierbinți din foc, doar el, dar la comanda PSD, când dă cu Vermorel de plâng partidele după el, din cauza gazelor, ca după un ginerică, mândru de insolent, nu zic, dar care are raza de acțiune prea mică și nu se aplică. Horică are meritul de a fi făcut tranziția de la caii verzi de pe pereți la fluturi. După cele zise de Cattani pe postul Constanța Tv, am înțeles că s-a dat liber la fluturi.

Horia Constantinescu este mai tare decât cheia franceză, care face și desface, dar cel mai tare la "face și desface" este Felix Stroe! Ce desface Cattani? Face și desface, pe scurt, inclusiv alianțe politice, tratate la nivel mediu, gen Ferentari, aranjamente de culise florale și alte ipostaze vremelnice. Cine și-ar fi imaginat că Horia este folosit de PSD pe post de mediator, curier și regizor? Liberă circulație, înțeleg, dar fără limită, fără limită? Peste tot, Cattani, indiferent de culoarea politică!

Cine este mentorul lui? Cine îi ține și lui de șase? Că doar nu face totul de capul lui! Cine-i ține și lui de șase-șase? Cine-i stăpânul? Această întrebare, răvășitoare, l-a lăsat fără replică pe atoateștiutorul comisar…Ghici, ciupercă, cine-i, cine e stpaânul! Multe și delirante sunt capacitățile sale de a se îmbăta cu apă rece! Prilej cu care m-am convins că aproape toți pesediștii mai răsăriți au o caracteristică comună - FIȚELE DE BUFTEA, cele mai vechi și care se poartă și acum. Ceea ce i-a atras antipatia din partea supraviețuitorilor care reprezintă "Garda veche nemuritoare", din Primărie, greu de pensionat!

Am înțeles că sunt persoane care au schimbat toți primarii ce s-au perindat pe la conducerea Primăriei Constanța, după 1990 încoace. Horia Constantinescu s-a prezentat în rolul principal și nu a negat că a lucrat tot timpul pentru PSD! A mimat o demisie și a trecut, pentru o perioadă scurtă, în solda unui partiduleț, tot din gruparea pesedistă! De-a dreptul caraghios, momentul cel mai important, debarcarea lui Cattani din conducerea Primăriei Constanța, a fost mimat fără pic de talent sau expresivitate de către cei implicați în această poveste dedicată celor care beau bromură înainte de culcare. Ce importanță mai au acum aceste amănunte, de vreme ce nimeni nu reclamă existența vreunui trădător! Scopul a fost atins! Cattani a fost predat celor care l-au închiriat într-un moment în care primarul Chițac se afla la un pas de ligheanul în care s-au înecat politicieni mult mai versați!

Asta nu înțeleg eu. De ce Cattani a fost adus pe blat în Primărie și la plecare s-au pus în funcțiune "echipele de zgomote" care l-au scos inapt pentru funcția pe care o ocupa? De ce nu au făcut treaba asta la angajare? Am aflat, în fine, de ce l-a adus Vergil Chițac pe Cattani la Primăria Constanța. S-a vrut din start o "mână de fier" la Constanța! Ce mai duo, unul cu comanda, altul cu "Ordinul se execută, nu se discută!" Pe-n ce? Ce a ajuns Constanța? Sperietoarea României? Militarizați Litoralul! Cu o asemenea conducere, nu e de mirare că Primăria a dat cu oiștea în gard!

Și, totuși, cine este stăpânul inelelor în Constanța? Îmi vin în minte versurile unei romanțe: "Vecinii toți m-au cunoscut/Tu, nu m-ai cunoscut!" Pesemne că proiectele primarului Chițac se referă mai mult la apărare decât la dezvoltare! Cine oare, cine, cine-i stăpânul? Aceasta este întrebarea pe care Cattani a evitat-o, schimbând brusc subiectul!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii