Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
info utile
Ce înseamnă un comportament ecologic adecvat?

Ce înseamnă un comportament ecologic adecvat?(169)

Dacă deschidem televizorul sau telefonul, suntem asaltați de reclame care ne îndeamnă permanent să cumpărăm ceva. Trăim într-o societate de consum care, deși ne încurajează să achiziționăm bunuri, nu ne obligă să ne alegem principii de viață pe care să le urmăm. Consumul rațional de resurse este principiul după care ar trebui să ne ghidăm dacă ne preocupă mediul în care vor crește copiii noștri.

Mai jos regăsiți câteva modalități prin care puteți avea grijă de mediul înconjurător și de cei de lângă voi. Indiferent de cât de mici sunt pașii ecologici pe care îi urmați, dacă sute de oameni fac același lucru, schimbarea se va produce.♻️

▫️Evitați să produceți deșeuri. Nu mai cumpărați obiecte de unică folosință! Folosiți o sacoșă reutilizabilă! Folosiți prosoape reutilizabile! Colectați separat deșeurile pentru a putea fi reciclate!
▫️Închideți lumina când nu vă mai folosește.
▫️Folosiți dușul în detrimentul băilor în cadă.
▫️Utilizați hârtie reciclată la birou. Tipăriți pe ambele pagini.
▫️Evitați folosirea mașinii personale. Utilizați bicicleta sau mergeți pe jos.
▫️Plantați copaci, absorb dioxid de carbon și oferă umbră.
▫️Evitați plantarea gazonului. Costurile pentru întreținerea acestuia sunt mari si substanțele chimice necesare întreținerii acestuia sunt periculoase pentru sănătate și mediul înconjurător.

Acestea sunt numai câteva din modalitățile pe care le puteți adopta pentru a proteja mediul. La o simplă căutare pe internet veți găsi modalități nenumărate de a proteja planeta.

Un comportament ecologic înseamnă responsabilitatea față de tine în primul rând, față de cei de lângă tine și față de mediu. Să protejăm mediul înconjurător nu este un lucru rușinos, nu este o simplă lozincă, ci ar trebui să fie un mod de viață pentru fiecare dintre noi.

#colecteazaseparat #deseurile #comportamentecologic #respectamediul

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MEDGIDIA - DAPYX, UN FESTIVAL, FĂRĂ EGAL !
scris de Lucian Cristea
E o vorbă. Dar câte vorbe nu sunt! Dacă nu muncești și nu te sacrifici, nu obții rezultatele care crezi că ți se cuvin. Dacă gropa(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!
  • FELICIA - ACEST COPIL FERICE DE TRUPĂ