Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?

CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?(847)

La Iași, Ziua Unirii a debutat cu un gest școlăresc, care ne-a făcut să ne simțim ca la deschiderea noului an de învățământ. An școlar care, în unele locuri, s-a deschis și s-a închis, după o zi de activitate iar în altele, nu s-a mai întâmplat nimic!

La Iași, însă, s-a întâmplat că o duducă, nevricoasă, a aruncat cu cerneală pe George Simion, liderul AUR! Ținând cont că acțiunea s-a derulat într-un centru universitar, se justifică oarecum opțiunea atacatorului pentru “arma” întrebuințată. Cerneala a mai fost folosită, cu câțiva ani în urmă, într-o acțiune similară, îndreptată împotriva președintelui Constantinescu. Din punct de vedere balistic, cerneala aruncată la Iași s-a dovedit a fi mult mai exactă în ce privește atingerea țintei. Simion a fost împroșcat de jetul de cerneală direct în față.

Ca și la Timișoara, în povestea cu fostul președinte, serviciile speciale nu au fost pe fază, fiind interesate de data la care vine răzbelul. Într-un fel au și ei dreptate. De când cu tehnicile astea noi, nimeni nu mai credea că mai există persoane care scriu cu tocul cu cerneală! În altă versiune, sunt, încă, politicieni care și-au băut cerneala în liceu și, cu toate astea, au în buzunarul de la piept, cel puțin, o diplomă sau două de învățământ superior!

Episodul derulat la Iași a dat naștere la noi comentarii aprinse pe tema “Unitate și frăție, NU bășcălie!” În definitiv, ce este și cum se manifestă la noi, frăția? Anul acesta, Hora frăției s-a jucat pe fundalul unor nesfârșite scandaluri și certuri interminabile. Culmea ipocriziei, cei mai mari adversari, între ei, care se dușmănesc și nu se joacă, au pus de o alianță! Ca să rămână la Putere, au făcut schimb de aghiazmă în Piața Independenței. După care s-au îmbrâncit când s-a dat liber la mierea de albine, laptele din lozinci urmând a fi recepționat de Guvern în următoarele zile.

Deși nu au apucat să se cunoască prea bine între ei, liberali și pesedei, Alianța dă semne de nervozitate. Cauzele sunt multiple și destul de sensibile. Gândiți-vă ce fel de alianță poate să iasă din două partide care s-au unit contra naturii! Care au concepții total diferite despre viață, politică, credință, morală etc.

Într-un singur punct se aseamănă cele două partide. În aroganța afișată și practicată constant de către liderii celor două formațiuni politice! Hora Unirii s-a transformat în Hora Destrămării! Unii “Cea” și alții “Hăis”! Cu tracțiunea spre prăpastie! De data asta, căruța plecată deja spre Caracal, încărcată cu vedete de la clasa Păcală, a fost dotată corespunzător, pentru a nu se mai răsturna la primul viraj. Căruța nu este monocoloră cum zic unii…Ba dimpotrivă, Puterea și Opoziția stau în același cuib și clocesc același ou!

Îmi imaginez ce hidoșenie politică o să iasă! O să sară unii să-mi spună că și această alianță -PNL cu PSD-, este un fel de horă. Da, dar o horă a destrămării pentru cetățenii patriei noastre, Românica!

Ce au votat și ce au luat!?
Parafrazez și eu mai o veche dilemă: Cum naiba se făcu unul liberal și celălalt pesedist?
 

Comentarii

MARDARESCU ADRIANA
26-01-2022
Presedintele Constantinescu nu și-a programat stropitul cu cerneală,pe când George Simion si-a planificat marea mizerie asemeni lui...

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Lumina. Românul manipulat
scris de Pompiliu Comşa
În multe situaţii trebuie să te înalţi din ceea ce viaţa de zi cu zi îţi oferă, pentru a putea înţelege ceea ce Dumnezeu(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!