Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
LA CONSTANȚA, URĂ, MILĂ ȘI CIANURĂ

LA CONSTANȚA, URĂ, MILĂ ȘI CIANURĂ(515)

Recunosc că am fost exagerat atunci când m-am supărat pe primarul Vergil Chițac pe motiv că nu a acordat nici o atenție morții dramatice a unuia dintre cei mai talentați și curajoși jurnaliști pe care i-a avut vreodată Constanța...M-am repezit ca un berbec cu vorbe de tot felul asupra sa, confundându-l pe Chițac cu “omul negru”!

Exemplul fostului prefect de Constanța, Gheorghe Martin, nu a fost repetat de nimeni până acum. Printre multe altele, Gheorghe Martin a permis, la moartea jurnalistului Aurel Ciobanu, ca întreg cortegiul funerar să țină un minut de reculegere în fața Prefecturii Constanța! Plus alte onoruri. Nu îmi amintesc ca, însoțind pe ultimul său drum, un coleg de breaslă, cortegiul să fi oprit în altă parte decât la ultimul său loc de muncă...A fost un moment unic de mare respect, atât pentru Aurel Ciobanu, cât și pentru ceilalți jurnaliști supraviețuitori. Din păcate, ăștia suntem! Niște bieți supraviețuitori! Sigur, recunosc că, invocând astfel de exemple, cu un prefect pesedist, care a avut curajul să-i ajute pe gazetari să-și îngroape civilizat colegul, mi-am atras antipatia celor care, după ce s-au convins că este mort, s-au apucat să îl înjure pe Paul Pârvu! Chiar dintre colegii de breaslă!

Am revenit asupra acestui subiect dintr-un singur punct de vedere. S-a spus că primarul Chițac nu avea nici o obligație față de Paul Pârvu! Dar aici nu este vorba de obligații, ci de o minimă decență față de un jurnalist care a murit la datorie și care era foarte apropiat de Constanța, nu numai sufletește, și poate nu atât de Agigea, unde omenia și-a spus cuvântul…

Paul Pârvu, un jurnalist curajos, care s-a luat de gât cu ultima relicvă comunistă! Care merita mult mai mult respect decât lașii care așteaptă să vadă întâi cum cad zarurile și abia după aceea iau atitudine! Că tot veni vorba de Agigea, jos pălăria, domnule primar Cîrjaliu, pentru eforturile făcute pentru ca Paul Pârvu să fie înmormântat în condiții civilizate! Și poate că și dumneavoastră îi antipatizați pe jurnaliștii care critică PSD-ul, dar nu v-ați răzbunat pe nici unul dintre ei! Nici măcar ca persoană fizică, nu în calitate de primar!

Dacă este vorba de obligații administrative sau de altă culoare, primarul Chițac nu are ce reproșuri să-și facă..Nu a încălcat legea și nici alte dispoziții! Nu trebuie să își facă griji...Nici în ceea ce privește lipsa sa de respect față de un jurnalist care a făcut istorie din confruntarea sa directă cu Ion Iliescu. Mă refer la episodul “Măi animalule”! Paul Pârvu nu a fost prea blând nici cu primarul Chițac, speculând toate greșelile acestuia. Trebuie să fii de-a dreptul nebun să te bați cu unul de la putere, care din start declară că îi urăște pe ziariști!!! Nu înțelegeam de ce lui Constantin Cumpănă îi este lehamite de domnul Chițac! Ăsta este marele handicap al domnului primar. Când vine vorba de ziariști, nu poate fi imparțial și nici măcar domn...Iar amiral, cum să zic, nici atât!

Nu știu în ce conjunctură l-au supărat atât de mult ziariștii pe domnul primar Chițac, de a ajuns domnia sa să ne dea de înțeles că nu există cale de reconciliere! Că “se pișă pe presă”! Mă întreb dacă nu cumva, cu astfel de idei fixiste,cu declarații războinice, nu este pusă în pericol, la Constanța, chiar democrația!

Dacă ești jurnalist, trebuie să te aștepți la orice din partea primarului și a acoliților săi! În astfel de condiții, cine ne mai garantează nouă că jurnaliștii vor avea, cât timp Vergil Chițac este primar, parte de un tratament pe picior de egalitate cu cei pe care edilul șef nu îi urăște! Mă tem că ne aflăm sub influența totalitară a lozincii “Cine nu este cu noi, este împotriva noastră!” Imaginați-vă cum sună această lozincă rostită de Cattani, prim-solist, și Felicia, soprana teraselor de cafenea, reprezentanți ai puterii nelimitate. Parcă îl și aud pe Cattani strigând: “Băi, zdrențelor, voi nu știți cine sunt eu?”

Arma principală a primarului Chițac și a “echipei sale de zgomote-” rămâne ÎNSTRĂINAREA.

Jurnalistule, cu cât ești mai critic și mai acid la adresa puterii locale, cu atât cresc șansele tale de a fi tratat ca un anonim ținut cât mai departe de sediul lui Chițac. Că pe lumea asta, se ocupă de tine Felicia Ovanesian! Cea care îi alimentează primarului ura față de jurnaliști. Și jurnaliștilor, suspiciunile dintre ei, generate de maniera în care este repartizată publicitatea, cu care îi învrăjbește pe jurnaliști între ei!

 

 

 

 

 

 

 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

LUMINIȚA RÂSU-PLÂNSU
scris de Lucian Cristea
Aud că Luminița Vlădescu, mentora și șefa pe viață a PSD Medgidia, a dat în râsu-plânsu! Eu păstrez ordinea știută a acestei m(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!