Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
MEDGIDIA - DAPYX, UN FESTIVAL, FĂRĂ EGAL !

MEDGIDIA - DAPYX, UN FESTIVAL, FĂRĂ EGAL !(690)

E o vorbă. Dar câte vorbe nu sunt! Dacă nu muncești și nu te sacrifici, nu obții rezultatele care crezi că ți se cuvin. Dacă groparii ar fi blocat toate inițiativele menite să țină în viață nucleul cultural al orașului, astăzi, Medgidia ar fi fumegat ca după revoluție. Dacă nu ar fi apărut la timp un primar pus pe schimbări reale, l-am numit pe Valentin Vrabie, nu am mai fi avut șansa de a fi participat direct la una dintre cele mai reușite manifestări istorice și culturale din țară: Festivalul de Jocuri și Reconstituiri Istorice - DAPYX, Medgidia 2022.

La ora la care scriu aceste rânduri, Medgidia se pregătește de sărbătoare! Timp de trei zile, se desfășoară, la ea acasă, una dintre cele mai complexe manifestări din țară! Așa este recunoscut “Festivalul DAPYX”, care continuă să urce de la o stea la alta în ierarhiile de specialitate. Am recitit editorialele mele dedicate festivalului din 2017 încoace. Și ce credeți că am constatat? Că de la an la an, s-au făcut tot mai multe progrese în diverse domenii de activitate din Medgidia. Că primarul Valentin Vrabie s-a ținut și de această dată de cuvânt. Le-a dăruit un nou Festival DAPYX, ediția a V-A. A dat prioritate domeniilor economice, pentru că orice cultură trece și prin stomac, dar nu a neglijat festivalul!

Pentru că Festivalul DAPYX continuă să aibe o influență pozitivă sporită în raport cu mentalul cetățeanului mândru de orașul lui. Pentru că oamenii sunt mai cultivați, mai înțelepți și mai dedicați unor astfel de evenimente.

Când vine vorba de festival, se simte un plus de sensibilitate și de recunoștință față de realizatorii festivalului, în frunte cu primarul Vrabie. Altfel este privit DAPYX la Medgidia. Cu mai multă competență. Cu rangul de simbol. Dacă observați, eu am abordat întotdeauna latura tehnică a festivalului. Consider că sunt alții mai competenți și mai talentați și poate chiar mai pătimași pe domeniile istorie, cultură, artă etc.

Pentru mine, ca jurnalist bătrân ce sunt, contează faptul că primarul Valentin Vrabie s-a ambiționat să țină sus steagul de luptă și să nu cedeze în fața mediocrilor, care susțineau că festivalul este o pierdere de timp, bani și seriozitate, că este bântuit de anonimat! Ei, nici chiar așa! Sunt, din păcate, elemente dușmănoase antrenate să demoleze tot ceea ce construiește primarul Valentin Vrabie!

Din fericire, un festival ca DAPYX nu poate fi demolat de câțiva trompetiști angajați ca să tulbure o manifestare cultural-istorică, de prim rang! Am mai spus-o și o să mai repet câteva chestiuni importante.

Primarul Vrabie, dovedind respect din foarte multe puncte de vedere, este cel care l-a cultivat pe DAPYX, dedicându-i trei,chiar patru zile pe an! În viața de zi cu zi, medgidienii sunt optimiști. S-au convins că primarul Vrabie le-a deschis un drum de perspectivă și că tot ceea ce le-a promis se realizează…

Doamne, cât de repede a trecut timpul! Parcă ieri participam la prima ediție a Festivalului DAPYX, pe care niște anonimi îl și vedeau gata îngropat! De atunci și până astăzi, dacă îl întrebi ce mai face, primarul Vrabie îți răspunde scurt și educat: “MUNCIM”! Festivalul DAPYX se numără printre succesele sale deosebite. Din acest colț de pagină, îi dorim și noi repetarea succeselor la o scară a infinitului!

Dragi cetățeni ai Medgidiei, sunteți așteptați, la DAPYX! Veniți, cu mic, cu mare, nenumărați, e sărbătoarea voastră! Bucurați-vă de aceste 3 zile minunate, de vineri până duminică, la Festivalul DAPYX!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ÎN PSD CONSTANȚA, SE TRAGE! DOAR ÎN PIEPT...
scris de Lucian Cristea
“Un priveghi la vremea lui”... “Dau un cal grizonat pe un parastas anunțat!”... Sunt doar câteva titluri dintr-un program funerar(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!