Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
De astăzi, 20 mai 2022, sub cupola cerului, la Medgidia, începe marele Festival DAPYX!

De astăzi, 20 mai 2022, sub cupola cerului, la Medgidia, începe marele Festival DAPYX!(319)

Începând cu ora 18.00, focul ceremonial al festivalului va fi aprins de organizatori, iar membrii asociațiilor de reconstituiri istorice implicate vor defila pe arterele principale ale orașului.

La această inedită paradă vor participa luptători antici și medievali, cavaleri, gladiatori, războinici daci, legionari romani, vikingi, cavaleri templieri, otomani, dorobanți, soldați germani și soldați din Primul Război Mondial.

Asociațiile de reconstituiri istorice participante promovează și încurajează reconstituirea istorică la un înalt nivel de profesionalism și autenticitate istorică, redând cât mai fidel cu putință viața civilă și militară a diferitelor perioade istorice.

Având ca scop principal educarea publicului, și în special a tinerei generații, în spiritul respectului față de trecut dar și cunoașterea momentelor importante ale istoriei naționale și universale, asociațiile participante vor desfășura și activități cultural-educative, în taberele speciale amenajate, pe toată durata desfășurării. Festivalului de Jocuri și Reconstituiri Istorice - DAPYX.

PROGRAMUL ZILEI:

18:00 – 19:00 Paradă desfășurată pe arterele principale din municipiul Medgidia, cu plecare din poarta stadionului din str. Poporului – str. Rahovei – str. Tineretului – Str. Decebal – str. Tudor Vladimirescu – Str. Republicii – Str. Poporului – acces Poarta Stadionului Municipal;

19:15 – 19:30 Deplasare la stadion şi poziţionarea pentru ceremonia de deschidere;

19:30 – 19:45 Ceremonia de deschidere a Festivalului de Jocuri și Reconstituiri Istorice – DAPYX; 19:45 – 20.00 Retragerea asociațiilor de reconstituire istorică de pe stadion;

20:00 – 23:00  Concert: Surorile Osoianu/Lupii lui Calancea/Millenium; Prezentator: Dinu Maxer. 


 

 

”La Medgidia, eroii nu mor niciodată!”

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ÎN PSD CONSTANȚA, SE TRAGE! DOAR ÎN PIEPT...
scris de Lucian Cristea
“Un priveghi la vremea lui”... “Dau un cal grizonat pe un parastas anunțat!”... Sunt doar câteva titluri dintr-un program funerar(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!