Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
JURĂMÂNTUL SFÂNT AL LUI MIHAI LUPU - UN SPITAL NOU PENTRU CONSTANȚA!

JURĂMÂNTUL SFÂNT AL LUI MIHAI LUPU - UN SPITAL NOU PENTRU CONSTANȚA!(419)

L-am cunoscut pe Mihai Lupu, președintele CJ Constanța, cu mulți ani în urmă, la Năvodari, în timpul unei documentări...Era o iarnă grea. Totul înghețat…bocnă. Nu îmi mai amintesc cum de am ieșit pe o asemenea vreme…Important este că aproape de sfârșitul lumii l-am cunoscut pe inginerul Mihai Lupu…

De atunci, intrați în tunelul timpului, ne-am rostogolit fiecare, acolo unde ne este scris destinul. Destinul și ceasul bun, singura “argintărie” pe care o aveam la mână. Inginerul Mihai Lupu răspundea de căldura din apartamentele năvodărenilor. Un caz universal pentru cei care vor sau nu știu că au toate șansele să își rupă gâtul! Aceleași probleme ca peste tot, imposibil de rezolvat! În ciuda furtunii de zăpadă, am identificat ușor...profesionistul! Personajele de acțiune se găsesc tot timpul în miezul problemei! Formula magică era ECOTERM. Și cu asta am spus tot…

Nu-i ușor și nici liniștitor, când ai pe suflet o populație dependentă de condițiile meteo! Omul era sincer îngrijorat de starea vremii. În astfel de situații, la momentul respectiv, nu era de dorit să se întâmple așa ceva...Cât am stat afară, în zăpadă, nu am schimbat decât câteva replici, suficiente cât să-mi dau seama cu cine am de-a face! După vorbă, după port, după cei șapte ani de acasă, calități confirmate și în perioada în care a condus Oil Terminal.

Ca jurnalist, fac cunoștință cu tot felul de oameni. Cei mai mulți dintre ei trec prin sita uitării și rămân acolo! Un om îți dăinuie în minte sau în suflet sub diverse forme de manifestare, prin felul lui de-a fi… Da, prin felul lui de-a fi...E calea cea mai scurtă și mai sinceră.

În ultimii ani, nu prea ne-am mai văzut, fiecare urmând firul destinului său, dar cu gândul la celălalt...Sigur, într-o astfel de poveste, există și un procent oarecare de subiectivism. Mă simt măgulit de aprecierile domniei sale, mai ales că vin de la o persoană avizată. Mihai Lupu este ocrotitorul literaturii, al cărții, în general, un susținător al tinerilor scriitori de la noi.

Între scriitură și sănătate există o strânsă legătură. De când a preluat funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, nu mai are liniște! Așa se întâmplă cu toți cei care fac promisiuni cetățenilor și nu concep să mai doarmă până nu își văd visul împlinit!

Un spital județean modern la Constanța! Asta este ținta nopților albe trecute în contul președintelui de județ. Până acum, un astfel de obiectiv era cotat ca un act de teribilism din partea celor care erau bănuiți că se țin de glume...Ei de glume, și bolnavii de veșnicul drum la București!

“Un spital nou și modern pentru constănțenii mei!” Au întrebat unii, dintre cei care bat toaca ziua întreagă, mă rog, că de ce a mai candidat Lupu la președinția județului Constanța! Răspund eu în locul domniei sale. Ca să poată finaliza și inaugura spitalul nou!

La Constanța, de foarte multe ori, SĂNĂTATEA a fost neglijată și din cauza condițiilor improprii în care se desfășoară. Cu toate acestea, în timpul pandemiei, medicii au acționat de-a dreptul eroic, salvând mulți constănțeni de la moarte! Sigur, sănătatea înainte de toate, dar o asemenea deviză rămâne fără nici o susținere în lipsa unui spital reprezentativ!

Mihai Lupu nici nu concepe altă finalitate...Acum, când s-a intrat în linie dreaptă! Oricum, linia dreaptă este mult mai sigură și mai sănătoasă decât linia în zig-zag adoptată de pesediști!

Îmi amintesc momentul în care domnul Mihai Lupu a participat la inaugurarea Așezământului filantropic Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare din Techirghiol. Eram la câțiva pași de domnia sa când s-au aprins toate luminile! A tresărit, fascinat fiind de aurul revărsat peste noi. Sunt convins că atunci și-a imaginat spectacolul de lumini care va marca inaugurarea noului spital...Dumnezeu îi luminează calea. Ca în basmele cu Prâslea, merele de aur ale sănătății, vor fi ale constănțenilor!

Cel mai nedreptățit, inițial, președinte de județ, a ajuns cel mai bun dintre toți!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

LUMINIȚA RÂSU-PLÂNSU
scris de Lucian Cristea
Aud că Luminița Vlădescu, mentora și șefa pe viață a PSD Medgidia, a dat în râsu-plânsu! Eu păstrez ordinea știută a acestei m(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!