Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
BISERICUȚA SFÂNTULUI  VERGIL

BISERICUȚA SFÂNTULUI VERGIL(365)

Suntem o țărișoară pompieristică. Suntem dintre cei care scot fum peste tot! Ne aprindem repede și ne stingem greu. Până la proba cu tulumba, o probă cu multe obstacole, ăștia suntem! În curând, nu vom mai avea nici apă de băut! Pentru incendii, nici atât! Vom bea doar vin! Cârciumarii salvează România! Vinurile botezate de ei cu apă de izvor vor reprezenta o altă sursă de aprovizionare. Vom fora apă din vin.

De ce țărișoară pompieristică? Păi, la noi, bubuie aici, și ia foc. și tot aici rămâi cu stadiul cercetărilor! De pildă, bisericuța din Constanța. Ce-ați făcut cu ea, domnule primar? Nu vreți să o mai demolați, dar nici înapoi să o dați! Ne țineți în “suspans”?

Remarc o ușoară schimbare de macaz, deși nu există prea multe puncte comune între biserică și CFR! Cu mici excepții: trecerile de cale ferată cu cruce și gările unde diverse trenuri fac cruce. De pildă, Jibou.

Remarc faptul că de când se ocupă de lăcașul de rugăciuni amintit, primarul nostru a devenit mai bun, blajin în pauza de masă, s-a atașat de ziariști, care nu mai sunt în fața sa ceea ce au fost până la demolare, a promis că va face o colivă de publicitate și o va împărți la toți jurnaliștii, tinde să devină smerit, cultivă tămâie în borcane, citește biblia de la coadă la cap, pentru că nu are răbdare până la sfârșit, trage clopotele, deși de activitatea lor răspunde Felicia Ovanesian, clopotara șefă a Primăriei Constanța.

Și-a găsit un loc călduț în corul religios al bisericii. Era și păcat! Nimeni nu cântă pe nas mai bine dacât dânsul! De când cu demolarea bisericuței din Constanța, primarul Vergil a devenit mai disciplinat. Nu se mai pune în gură cu cetățeanul obidit. Nu se mai bate cu ancora în piept pe motiv că el le știe pe toate!

“Știu eu ce am de făcut!” bombănea primarul la o ședință pe aceeași temă! Sfântul Vergil vrea să fie iertat! Dacă e prea înalt, să-i scurtăm pantalonii și să-l stuchim de deochi...A învățat să citească în rugăciuni. S-a decis să se spovedească în fața alegătorilor săi, care i-au analizat obrazul.

Păi, una spui și alta faci? S-a înhăitat cu “gașca celor 40 de hoți” de la Clubul “SESAM” și s-a îndepărtat de promisiunile făcute în campania electorală.
Vorbe, vorbe, vorbe...

 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

LUMINIȚA RÂSU-PLÂNSU
scris de Lucian Cristea
Aud că Luminița Vlădescu, mentora și șefa pe viață a PSD Medgidia, a dat în râsu-plânsu! Eu păstrez ordinea știută a acestei m(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!