Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Universitatea Ovidius din Constanța: Stagiu de pregătire profesională a planificării teritoriale

Universitatea Ovidius din Constanța: Stagiu de pregătire profesională a planificării teritoriale(134)

Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), în colaborare cu Sucursala Constanța a Asociației Profesionale a Urbaniștilor din România (APUR), organizează, în perioada 27.06.2022 – 01.07.2022, un stagiu de pregătire profesională în domeniul planificării teritoriale, informează șef lucrări dr. Marian Tudor.

Potrivit sursei citate tema principală a stagiului, dezvoltarea durabilă a teritoriului metropolitan Constanța, se adresează studenților de la specializările Geografie, Geografia Turismului și masteranzilor de la programul Geografie Aplicată și Evaluarea Resurselor Turistice.
           

Zona Metropolitană Constanța (ZMC) este un spațiu dinamic, care a înregistrat o dezvoltare rapidă, mai ales în ultimul deceniu, în contextul atractivității ridicate a spațiului și mediului, iar extinderea necontrolată a suprafețelor construite, concomitent cu reducerea spațiilor verzi în absența unor obiective de dezvoltare durabilă, au dus la reducerea calității vieții comunităților locale. Sunt aspecte ce se reflectă negativ și asupra turismului în zona de litoral”, precizează șef lucrări dr. Marian Tudor.

         

Stagiul urmărește susținerea caracterului interdisciplinar al activităților de amenajare a teritoriului și urbanism, consolidarea statutului specialiștilor din domeniu, creșterea contribuției absolvenților geografi ai UOC la gestionarea problemelor de dezvoltare teritorială ale comunităților locale la nivel regional și evidențierea unor noi direcții și oportunități de angajare pentru absolvenții geografi.

Geografii sunt una dintre categoriile de specialiști implicată în elaborarea documentațiilor de amenajare a teritoriului și de urbanism, alături de urbaniști, arhitecți, ingineri de rețele edilitare, geologi și alte profesii”, apreciază, în context, arhitectul Ionică Bucur, președintele APUR Constanța, coordonator al stagiului de pregătire alături de șef lucrări dr. Mirela Paraschiv, de la UOC.

           Participanții beneficiază de cursuri teoretice interactive pe tema zonelor metropolitane, cu evidențierea metodelor și instrumentelor de analiză utilizate în domeniul amenajării teritoriului și urbanismului. Totodată, stagiul include exerciții și aplicații analitice de grup pentru identificarea disfuncționalităților teritoriale și a direcțiilor de dezvoltare teritorială durabilă pentru Zona Metropolitană Constanța.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

LUMINIȚA RÂSU-PLÂNSU
scris de Lucian Cristea
Aud că Luminița Vlădescu, mentora și șefa pe viață a PSD Medgidia, a dat în râsu-plânsu! Eu păstrez ordinea știută a acestei m(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!