Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
JUPÂNUL DUMITRACHE DE LA 2X1 LA 1 CONTRA 1 !

JUPÂNUL DUMITRACHE DE LA 2X1 LA 1 CONTRA 1 !(696)

O stare anormală de disconfort a pus stăpânire pe PSD Constanța și pe membrii săi. Alegerile interne de partid, care au ca obiectiv președinția organizației municipale Constanța, au reactivat vechile surse explozive din teritoriu, generatoare de frică . Au reanimat apucăturile pe care noi le uitasem.

Se vorbește despre pace, dar nu este liniște deloc...Suntem reduși la tăcere de războiul rușilor cu toată lumea. Paralizezi de frică…Presa este sfătuită să se ocupe de treburile casnice...

Se refac bisericuțele de partid. Sunt numiți noii clopotari, mai mulți, pentru că unul singur nu e de ajuns! Frica domnește peste tot! Întâlnirile mele întâmplătoare, în oraș, pe stradă etc. cu lideri ai PSD nu sunt deloc agreabile...La război ca la război! De când cu migrația minelor de război pe teritoriul nostru, ți-e frică să nu calci aiurea, mortal...

Nimeni, chiar nimeni?!, nu îndrăznește să vorbească despre realitatea din curtea PSD Constanța, despre despărțirea "titanilor",  premieră în materie de parteneriat politic și afaceri.

Oficial nu se știe nimic concret și nici nu se simte vreo mișcare proletară cu mulți granguri la tribuna oficială. Povestea ține de influența vrejului fermecat de fasole în viața PSD. Exact acum, când ne apropiem cu pași măsurați de alegerile interne de partid!

Sunt implicate persoane importante în rezolvarea unui capitol foarte importante: alegerile. Deocamdată, sursă teribilă în ce privește dezbinarea partidului. Imaginea conducătorului priceput la toate, caftangiu, dar și iubitor de toate rasele, muncitor, dar devreme acasă, a dispărut de pe genericul politic.

A apărut activistul de tip nou, tânăr și vivace, educat în spiritul democrației autentice, care cunoaște Europa și știe cum să se comporte în Europa...O să mă întrebați: “Avem noi așa ceva ?” Da, avem. Inclusiv la PSD, unde, chiar dacă este mai greu de înfăptuit, sunt șanse să iasă un domn dintr-un tânăr oarecare.

În cazul surpriză al lui Lucian Lungoci nu a fost nevoie de nici un fel de intervenție chirurgicală sau estetică. Nici morală. Nu s-au organizat special pentru el cursuri de partid sau de altă natură, nu a fost plimbat pe la școlile de bune maniere din lumea întreagă și nici nu a fost franțuzit în clase specializate...S-a bucurat, ce-i drept, ca și acum, de lipsa de interes a conducerii partidului, de sictirul dirijat al șmecherilor care au făcut averi pe seama PSD. Lucian Lungoci a impresionat până acum prin critica sa dură la adresa celor care fac umbră degeaba partidului!

Apariție șoc: Ion Dumitrache, om de afaceri, se pretează la tot felul de glumițe electorale. Ani de zile, a preferat să stea după cortină. De acolo a și condus o parte din afacerile grupului său. Ion Dumitrache a fost receptat întotdeauna ca fiind băiatul bun din gruparea 2 X 1. El era misteriosul “rezolvă tot”.

Cine nu a dat niciodată armata jos din pod, nu știe cum să o urce înapoi! Schimbările survenite în partid sub biciul său interimar i-au creat iluzia că ar avea șanse să câștige alegerile municipale! De unde oare provine entuziasmul care l-a cuprins pe jupân Dumitrache?

Din paradoxurile vieții, fostul său aliat, mentor și partener de afaceri...L-au încurajat, deși s-a încurajat singur ca la jocurile de noroc. În concluzie, a hotărât să candideze pentru o funcție de conducere în partid! Să pună punct unui planton prelungit.

Zarvă mare, candidează Dumitrache! Iluzii! Mirare ca și cum s-ar fi descoperit vărsatul de vânt la pungă sau America lui Cîțu! Părerea mea este că domnul Dumitrache nu ar trebui să subestimeze pe nimeni…

Felix Stroe nu e deloc “terminat” cum se spune, de unii, de alții…! Este un foarte bun politician. Bun organizator. A făcut din RAJA o bijuterie. Politic, e greu de combătut! Ani de zile, Dumitrache a stat, în poziție de drepți, în umbra lui Felix Stroe și s-a diluat! A numărat cineva câte capcane i-au fost puse lui Felix?

Ion Dumitrache a ieșit, politic vorbind, la drumul mare și este în stare să muște pe oricine! Pentru domnia sa, miza este uriașă! O avea ambiții de colecționar de fabrici și uzine! Altfel, ce poate să facă dânsul cu un partid care are pojar cu pete galbene pe față?

Galbene liberale. Armata și politica - două linii paralele. Și totuși uneori se întâlnesc și atunci provoacă un accident feroviar! Vezi catastrofa Chițac!

Experiență în munca de partid? Păi, îți permiți fără? Expriență în toate - Felix.
Experiență în limitele cazone - Dumitrache.
Politică? Se presupune. A nu se confunda experiența cu vechimea din cartea de muncă.

Celor care îl cunosc foarte bine pe jupân Dumitrache, nu le-a venit să creadă că omul de afaceri are timp de pierdut la partid! Știam că Dumitrache preferă, ca toți cei din categoria miliardarilor emotivi, discreția. În numele unei discreții totale, Ion Dumitrache nu a excelat niciodată în politică. Nu s-a găsit un loc în față pentru domnia sa dintr-un singur motiv. A fost oscilant, pendulând între afaceri și politică. A plusat mai mult pe afaceri. Acum vrea să fie președinte de partid municipal! Așa a ajuns, de la 2X1, la 1 contra 1!

Nu știu dacă are sau a avut obligații față de partid după ce a ajuns un prosper om de afaceri! Acum vrea să fie onor președinte! Nu este un moft, ci poate dorința lui Dumitrache de a le da o lecție foștilor săi camarazi de pe frontul afacerilor!

Transferul fricii în PSD continuă. Nicolae Moga, nu și-a revenit nici acum după spaima trasă în sediul Ministerului de Interne! A refuzat de frică postul de ministru de Interne! Eu zic că a fost un gest de onoare,dar a trecut prea mult de atunci...

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

LUMINIȚA RÂSU-PLÂNSU
scris de Lucian Cristea
Aud că Luminița Vlădescu, mentora și șefa pe viață a PSD Medgidia, a dat în râsu-plânsu! Eu păstrez ordinea știută a acestei m(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!