Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
Viitorul Muzeu al Sportului Constănțean, o inițiativă ce prinde  contur, marca Ates Casimceali

Viitorul Muzeu al Sportului Constănțean, o inițiativă ce prinde contur, marca Ates Casimceali (310)

Constănțenii pot admira începând cu data de 1 iulie o expoziție care reprezintă prima etapă din constituirea viitorului Muzeu al Sportului Constănțean. Prin bunăvoința Centrului Comercial VIVO! Constanța care s-a oferit să găzduiască această galerie, orașul nostru se alătură unei familii foarte selecte de orașe internaționale care dețin un astfel de muzeu (Chicago, Boston, Melbourne, Londra, Paris, Singapore).

Constanța are tradiție în propulsarea de campioni care au reprezentat sportiv România la cel mai înalt nivel. Nume precum Halep, Hagi, Ponor, Draica, Florea, Amânar, Tecău sau Pavel ne-au trezit cele mai profunde sentimente de mândrie pentru orașul și țara noastră. Exponatele din această colecție reunesc ramuri sportive precum : atletism, spadă, scrimă, tenis, natație, fotbal, rugby, kaiac-canoe, handbal, haltere, ski și altele. Puteți admira medalii, cupe, trofee, cărți, echipamente folosite, fotografii unice și exponate deosebite începând de vineri.

Inițiatorul, colecționarul și organizatorul acestui viitor Muzeu al Sportului Constănțean este medicul Ates Casimceali care datorită părinților, profesorilor și modelelor din copilărie a dezvoltat o pasiune ieșită din comun pentru sport. În timpul său liber a lucrat ca antrenor de tenis după absolvirea Facultății de Educație Fizică și Sport și a masteratului Performanță în Sport la Universitatea Ovidius din Constanța. Activitatea sa civică se concenteaza în evenimentele organizate de Ong-ul pe care îl conduce ,,Asociația Viitorul Orașului Tău”.

,,Într-o lume în care tehnologia și alimentația ne îndepărtează copiii de sport, am decis să constitui un muzeu astfel încât adulții nostalgici după generațiile de aur să poată să îi atragă pe cei mici către modele demne de urmat! Sportul ne oferă un viitor sănătos pentru țară pe lângă prestigiul și bucuria reprezentării la un nivel performant. Îi invit pe toți constănțenii să viziteze această expoziție și să mă ajute în înfăptuirea visului meu care poate va contribui și în scop turistic – #MuzeulSportuluiConstănțean, care cred că prin exponatele sale poate reuni laolaltă cel mai bogat patrimoniu din România!” – a declarat Ates Casimceali, nu înainte de a sublina că le mulțumește tuturor celor care l-au ajutat până acum în acest demers.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

LUMINIȚA RÂSU-PLÂNSU
scris de Lucian Cristea
Aud că Luminița Vlădescu, mentora și șefa pe viață a PSD Medgidia, a dat în râsu-plânsu! Eu păstrez ordinea știută a acestei m(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!