Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
administratie locala
Președintele CJC Mihai Lupu: *Am promis că îmi voi canaliza toată priceperea și energia pentru a le oferi constănțenilor o viață mai bună.*

Președintele CJC Mihai Lupu: *Am promis că îmi voi canaliza toată priceperea și energia pentru a le oferi constănțenilor o viață mai bună.*(433)

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, alături de vicepreşedinţii instituţiei, Stelian Gima şi Petre Enciu, au susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia au fost abordate teme de actualitate, dar şi stadiul implementării proiectelor la nivelul CJC.

“Când am preluat mandatul mi-am asumat, în fața tuturor constănțenilor, o responsabilitate. Am promis că îmi voi canaliza toată priceperea și energia pentru a le oferi o viață mai bună. Cred că felul în care îmi desfășor activitatea, dovedește că mă țin de cuvânt. Sigur, că și dumneavoastră și eu, ne dorim ca lucrurile să se miște mai repede și să vedem rezultate cât mai curând. Legea trebuie respectată, la fel și etapele de derulare a proiectelor” – Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

În conferință, au fost prezentate pe larg o serie de proiecte la care s-a lucrat, precum și rezultatele unor obiective realizate deja, investiţii extrem de importante pentru județul Constanța

Proiecte CJC finalizate, aflate în desfăşurare și în pregătire sunt următoarele:

 -  "Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul DJ 226 A Cetatea Histria - DN22 / Tariverde"

 - Atragerea prin Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa a sumei de 140 de milioane lei pentru construirea a două noi drumuri, prin Programul „Anghel Saligny”, care vor fluidiza traficul în partea de sud a județului, asigurând o alternativă la actualul DN39 extrem de aglomerat în sezonul estival:
 - proiectul de modernizare a DJ 393, tronsonul cuprins între localitățile Techirghiol și Arsa. Ruta ocolitoare va avea 23,65 de kilometri, iar valoarea proiectului este de 97.000.000 de lei
 - proiectul de modernizare a DJ 391, tronsonul cuprins între localitățile Tuzla și Biruința. Ruta ocolitoare va avea 11,7 kilometri, iar valoarea proiectului este de aprox. 43.000.000 de lei.

 - „Reabilitarea si modernizarea drumului judetean DJ223, tronsonul Cernavoda - Rasova - Aliman - Ion Corvin”

 - „Restaurarea, conservarea, amenajarea si valorificarea cultural-turistica a Cetatii Carsium (Harsova)”

 - „Salvarea si punerea in valoare a Mormântului Pictat Tip Hypogeu”

 - „Restaurarea, conservarea, amenajarea şi punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic” 

 - „Reabilitarea Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie Constanta”

- ”Extindere Delfinariu”

 - ALERT - „Monitorizarea si protejarea in comun a mediului inconjurator in Bazinul Marii Negre”– proiect finalizat

 - TREASURE - „Patrimoniul Cultural Comun - Sursa pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului in Bazinul Marii Negre”, – proiect finalizat

 - Demersuri în vederea construirii unui nou Spital Regional la Constanța

 - Spitalul Județean beneficiază de o nouă secție de Obstetrică și Ginecologie

 - Se desfăşoară, în prezent, lucrări privind reabilitarea Secţiei Unităţii de Primiri Urgenţe a SCJU;

 - A început reabilitarea Secţiei Clinice de Chirurgie plastică - SCJU, Microchirurgie Reconstructivă a SCJU

 - Construire corp nou pentru Serviciul Clinic de Anatomie Patologică (SCAP) – SCJU

 - Construire Corp nou SCJU – Departament Sănătatea mamei și copilului.
 

Dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii reprezintă o condiţie obligatorie pentru stimularea economiei acestui judeţ. Acesta a fost un alt subiect abordat în conferinţa de presă.

Abordările noastre sunt realiste. Este clar că fară a avea o viziune de ansamblu nu vom reuşi să ne îndeplinim obiectivele. Sigur că există nemulţumiri, aceleaşi pe care le aveţi şi dumneavoastră, reprezentanţii mass-media, dar şi societatea civilă. Investiţiile în sistemele de alimentare cu apă, canalizare şi gaze, se fac o dată la câteva decenii, de aceea este important să existe o colaborare absolut impecabilă între toţi factorii decidenţi şi tehnici angrenaţi în aceste proiecte. Din păcate, în anul 2022, încă vorbim despre lipsa acestor necesităţi elementare. Este prioritar să aducem apă de calitate, canalizare şi gaze, în fiecare localitate a judeţului Constanţa şi este un angajament pe care îl vom duce la bun sfârşit”, a spus Mihai Lupu, preşedintele CJC.

Totodată, s-a discutat şi despre delegarea serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, în judeţul Constanţa.

“Am preluat un serviciu judeţean de transport fără contracte de gestiune delegate conform legislaţiei, cu rute de transport neadecvate, iar unele mijloace de transport erau necorespunzătoare. În prezent suntem în plin proces de finalizare a procedurii de licitaţie privind delegarea contractelor de gestiune. Această procedură a venit cu reguli noi, mult mai exigente, care să asigure un transport la standarde europene, cu rute adaptate nevoilor de deplasare şi competitive din punct de vedere financiar” – a mai precizat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

NEAMURILE PROASTE
scris de Lucian Cristea
Un pamflet pe zi La noi, neamurile politicianului reprezintă un element de stabilitate și consistență în materie de prostie și(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!