Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Verificarea ordinii, a liniștii publice și a curățeniei în municipiul Constanța, în vizorul permanent al polițiștilor locali!

Verificarea ordinii, a liniștii publice și a curățeniei în municipiul Constanța, în vizorul permanent al polițiștilor locali!(110)

Săptămâna trecută, polițiștii locali au desfășurat o acțiune tematică care a avut ca scop verificarea respectării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și a curățeniei în municipiul Constanța.

 

La acțiune au participat 31 de lucrători cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice de pe raza de competență teritorială a zonei de Sud a municipalității.

 

S-a acționat cu preponderență în cartierele Palas, Brătianu, Baba Novac, Compozitori, CET, Anda, KM 4-5, Medeea, KM 5, KM 4, Viile Noi, Poarta 6, Abator, Groapă, BRICK, CORA, pasarela pietonală pod CORA, piața CET, piața KM 4-5, piața Roșie, piața Abator, complex Doi Cocoși, parc Viitorului, parc Poarta 6, piațeta Far, loc de joacă piațeta Far, loc de joacă Cora, loc de joacă Baba Novac, loc de joacă cartier Poarta 6, zona Dorally Mall, zona malul portului cuprinsă între Poarta 5 și Poarta 6, zona calea ferată cuprinsă între str. Caraiman și intrare port Poarta 6, zona triunghi – zona Billa).

 

În cadrul activităților de prevenire și combatere a faptelor ilicite au fost legitimate 161 persoane dintre care 5 apelau la mila publicului.

 

Oamenii legii au aplicat 143 de sancțiuni contravenționale în valoare de 60.680 lei și au dispus 18 măsuri complementare de aducere a terenului la starea inițială.

 

Cele mai multe abateri au vizat fapte antisociale din spectrul ordinii și liniștii publice precum: proferarea de injurii, apelarea la mila publicului, consumul de alcool pe domeniul public sau tulburarea ordinii, liniștii locuitorilor și a bunei vecinătăți.

 

De asemenea, au fost aplicate amenzi contravenționale pentru răscolirea gunoiului din containerele special amenajate, aruncarea ambalajelor, hârtiilor, resturilor de țigări pe domeniul public, arderea substanțelor sau a materialelor de orice natură în aer liber, depozitarea de bunuri pe domeniul public, expirarea termenului de valabilitate al actului de identitate, lipsa titlului de călătorie valabil, comerț neautorizat, ocuparea fără drept a unui loc de parcare rezervat, circulația sau staționarea vehiculelor pe plajă, cu excepția celor care asigură intervenții operative și a utilajelor de întreținere a plajelor.

 

Activități similare se vor derula în continuare, în scopul asigurării unui climat public civilizat.

 

Apreciem spiritul civic de care dau dovadă cetățenii și îi rugăm să ne semnaleze în continuarea orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

  

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

DE CACAO...
scris de Lucian Cristea
Ne-am obișnuit cu politicienii care se fac frecvent de cacao, aceasta fiimd specialitatea lor de bază. Există o tradiție în acest sens(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!