Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
Uniunea Democrată Tătară a participat la 
Jocurile Mondiale ale Nomazilor
Ediţia a 4-a

Uniunea Democrată Tătară a participat la
Jocurile Mondiale ale Nomazilor
Ediţia a 4-a(141)

Cea de-a 4° ediție a World Nomad Games s-a desfăşurat ȋn perioada 29 septembrie – 2 noiembrie 2022 pe lacul Iznik din Turcia ȋn localitatea cu vechiul nume de Niceea.

Acest brand al Kâgâzstanului a fost organizat cu sprijinul World Ethnosport Confederation (WEC) al cărei ilustru preşedinte este nimeni altul decât Bilal Erdogan. L-am felicitat şi i-am dăruit ultima lucrare cu sporturile turcice prin şeful delegaţiei Naim Ersin, opera ce ajută obiectivul comun de revitalizare a sporturilor tradiţionale ȋn general şi cele turcice ȋn special.

Mottoul neoficial al Jocurilor Olimpice : “Importantă este participarea, nu câştigarea unei medalii!” a fost preluat şi de organizaţia noastră care se străduie să fie prezentă ȋn toate evenimentele tradiţionale de pe ȋntreg mapamondul nu doar din lumea turcică, cu eforturi supraomeneşi.

Ceremonia de deschidere a fost oficiată ȋn prezenţa şefilor de state şi a reprezentanţilor guvernelor iar salutul de “Bine aţi venit!” a fost adresat de ȋnsuşi preşedintele Turciei Regep Taip Erdogan.

România a participat prin Uniunea Democrată Tătară şi prin Federaţia de Arc Istoric (ȋn curs de ȋnfiinţare) la cel mai mare eveniment de acest gen din lume care a reunit peste trei mii de sportivi şi aproximativ o mie de artişti.

Cum evenimentul este pe final iar azi majoritatea delegaţilor se vor ȋntoarce acasă atenţia noastră se ȋndreaptă spre viitoarele Jocuri Mondiale ale Nomazilor programate a se desfăşura ȋn Kazakhstan.

Să ne vedem cu bine ȋn 2023!

 

Uniunea Democrata Tatara- Presedinte Naim Belgin

Contact: udt@udt.ro; naimbelgin@yahoo.com;


  

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

DE CACAO...
scris de Lucian Cristea
Ne-am obișnuit cu politicienii care se fac frecvent de cacao, aceasta fiimd specialitatea lor de bază. Există o tradiție în acest sens(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!