Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
LEGEA ROZ BOMBONULUI

LEGEA ROZ BOMBONULUI(198)

Un pamflet pe zi

Prin noua politică a scumpirilor, legea roz bombonului intră în vigoare și se aplică de la miezul nopții.

Este o măsură menită să ajute poporul să vadă viața de zi cu zi în culori pastelate, cu frânturi de basm. De asemenea, este o măsură eficientă de protecție a celor care, atunci când văd prețurile afișate pe tarabe și în vitrine, scrășnesc disperați din dinți.

Guvernul zice că e bine ca populația să-și îngrijească dantura. Legea roz bombonului ne învață cum să ne luăm gândul de la mâncare și, în general, de la strictul necesar. În definitiv, când avem șansa de a beneficia de o asemenea lege, de ce să nu profităm de ea!

Legea roz bombonului ne ferește de razele ultraviolete ale noului val de scumpiri, pentru că produsele îți iau ochii, dar de unde bani!

Guvernul este incapabil să iasă din criză și, ca să nu dea neputincios din mâini, a adoptat legea roz bombonului. Poate că este mai bine să nu mai vorbim în dodii și să răspândim atâtea și atâtea știri negative despre modul în care prețurile au luat-o razna.

Guvernul ne tratează ca pe niște tâmpiți. Saltă prețurile și ne pune-n brațe legea roz bombonului. Sunt chemați miniștrii la raport și stau cu aia în brațe. Adică, vreau să spun, cu legea roz bombon. Ne țin lecții de incompetență. Nu sunt în stare să scoată țara din impas, dar, în schimb, poartă la gât eșarfe cu legea roz bombonului.

Suntem ademeniți în fel și chip cu o lege derizorie. Roz bombonul reprezintă în continuare refugiul în vorbe al politicienilor și guvernanților. Cum scapă țara de sub control, ne aruncă-n față stecluța cu roz bombon. Au fost situații când au încercat cu formol.

Legea în cauză a fost adoptată în unanimitate. Indiferent de culoarea politică, toți șmecherașii de politicieni au interes la roz bombon. Ca să se poată ocupa numai de treburile lor personale, ne aruncă pe post de momeală fâșii de roz bombon.

Pe dumnealor, din câte bag de seamă, nu-i afectează noile scumpiri. Au din ce trăi. Au ce rumega. La articolul mucles, legea prevede să facem ciocul mic când vorbim despre cel care ne-a promis că o să trăim mai bine. Sloganul ăsta a ajuns anexă la legea roz bombonului. E drept, astăzi nu se mai bucură de același succes ca acum patru ani.

Legea roz bombonului dă liber la cultivat și cules pere mălăiețe. În aparență, pare a fi o lege agricolă. Politic vorbind, roz bombonul este o lege pentru cine poate să mai creadă o tură. Aveți pâine ieftină? Nu ținem, dar avem roz bombon.

Am aflat și eu, de curând, că roz bombonul se distribuie gratis la întreaga populație activă. Când vor să repare câte o gafă, mai marii patriei dau libere la popor cu urme de roz bombon la grătar. Sunt cetățeni care se bucură ori de câte ori apare curcubeul pe cer. Ați văzut ce face Guvernul pentru noi? Împarte curcubeul cu președintele SUA și cu mujicii...

Legea roz bombonului este o măsură de fițe. Sărăcia noastră națională este mult prea colorată. Poporul e năuc de foame din cauza excesului de roz bombon. Prea ne îndoapă cu forța politicienii versați! Vrei, nu vrei, ia, amărăștene, aghiasmă, cu roz bombon la bidon!

Legea roz bombonului se aplică pentru populația săracă, atenție, care trebuie să tacă...

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

DE CACAO...
scris de Lucian Cristea
Ne-am obișnuit cu politicienii care se fac frecvent de cacao, aceasta fiimd specialitatea lor de bază. Există o tradiție în acest sens(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!