Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
TRAGEDIA  SCAUNULUI

TRAGEDIA SCAUNULUI(732)

Asistăm deseori la scene dramatice în care un individ se agață cu disperare de un scaun pentru a nu-și pierde funcția mult iubită.

De pildă, de câteva zile încoace, un zarzavagiu de pe meleagurile noastre se tăvălește prin praful urbei pentru că este pe cale să-și piardă funcția. Tot felul de susținători de ocazie îl țin de picioare în balansul său de-a dreptul comic.

Zarzavagiul politic se împleticește ca în vremurile în care bea până behăia. Nu vrea și pace să dea drumul la scaun! Ține cu dinții de spătarul lui. Când îl scapă, pentru că se mai produc și astfel de accidente, mușcă din preșul de la intrare.

Zarzavagiul amenință partidul în fel și chip. Să scoată la iveală mapa profesională a partidului! Să vedem câte clase a absolvit în era comunistă.

Ador momentele vesele în care zarzavagiul politic, strângând scaunul în brațe, pozează în victimă a tuturor. Este incredibil ce îi iese pe gură! E de râs și nu de plâns!

Nu înțeleg de ce atâta tam-tam pe acest subiect! Unde scie că zarzavagiul trebuie să rămână pe funcția cu pricina? Este cumva bătut în cuie? Are contract precum senatorii aleși pe viață?

Cazul zarzavagiului comediant a pus în mișcare corul de bocitoare și responsabilii cu blestemele. Cei din urmă îș scuipă în poale și înjură.

La noi, din câte bag eu de seamă, sunt mediatizate excesiv povestirile personale ale unor zarzavagii de doi lei și jumătate. În schimb, nu se suflă nicio vorbă despre tragedia națională! Sunt oare mai importante văicărelile și tăvălelile unor zarzavagii imbecili și carieriști!

Asistăm la scene incredibile în care personaje de acest gen jelesc la căpătâiul scaunului aflat în moarte clinică. Nu ti lăăăăăăsss! Degeaba au dat ei buzna în politică?

Când simt că le fuge scaunul de sub fund fac ca toți dracii! Mai mult, încep să-i stropească pe cei cu care au mers braț la braț. Caractere infecte, chiar jegoase.

Zarzavagiul politic stă încolăcit de scaun precum un șarpe boa. Ca să rămână pe funcția mult visată, aia de care nu vrea el să se despartă, este în stare să înghită partidul ca pe un vițel fraged. Ar sta cu el în gât și l-ar digera mintenaș. Dacă te apropii, atenție!, dumnealui sâsâie și mușcă!

Tragedia scaunului, în cazul unor oportuniști, ne ocupă tot timpul. Se croiesc artificial tot felul de legende în jurul unui personaj infect precum zarzavagiul. Dacă l-ați vedea cum stă lipit de scaunul lui drag și ne amenință pe toți, că nu se lasă de el nici mort!

Cunosc instituții ale statului care, în astfel de situații, au fost nevoite să-și schimbe întreg mobilierul de birou. Alții au fost decupați cu traforajul de serviciu.
Sunt zarzavagii care cer să li se doneze scaunul acasă pentru a-l așeza în vitrina personală cu funcții.

Uneori, ofticat la culme, zarzavagiul politic lasă în urma sa numai praf și pulbere, chiar la nivel înalt. Cum ce fac? Rup firele de telefon, lipesc gumă bine mestecată pe becuri și birouri, scuipă pe covor, pictează pe pereți tot soiul de bazaconii.

Deviza: Nu este al meu, nu vă rămâne nici vouă! După zarzavagiu, potopul! Lui să-i fie bine!

Cafturile de pe scena politică sunt strâns legate de tragedia scaunului și lupta pentru intees. În materie de prostie și parvenitism, nimic nu este întâmplător în țara asta!

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

În umbra laptelui și-a mierii
scris de Mircea Lungu
M-am postat ieri sub un afiș electoral liberal al unui candidat local, cu gura căscată și ochii cu osârdie drăcească deschiși. N-am(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii