Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport
România ȋn Comitetul Director al Federației Mondiale de Toguzkumalak

România ȋn Comitetul Director al Federației Mondiale de Toguzkumalak(275)

20-28 noiembrie 2022, o perioadă memorabilă a Campionatului Mondial de Toguzkumalak organizat în Kazahsthan la Aktobe de către Federaţia Mondială de Toguzkumalak ȋn parteneriat cu Ministerul Culturii şi Sportului, Consiliul Judetean Aktobe, Asociația Națională de Sport, precum și Universitatea Regională de Stat Aktobe, numită după K. Zhubanov.

România a participat prin Uniunea Democrată Tătară cu 2 sportivi, Naim Belgin si Cârâc Florin, alături de 20 de țări participante.

Deschiderea oficială a evenimentului din 21.11.2022 a fost încununată de discursurile dl Bakdaulet Sabitov – director departamentului sporturi traditionale, din cadrul Ministerului Sportului din Kazakhstan, dl. Alikhan Baimen-Presedintele Federației Mondiale de Toguzkumalak, dl. Erali Tuggean-presedintele Consiliului Județean al regiunii Aktobe şi dl Ramankulov Maxat deputat ȋn parlamentul R. Kazakhstan şi vicepreşedinte al Federaţiei Mondiale .

Cu această ocazie, dl. Presedinte al UDT a înmânat cărțile si revistele dedicate frumosului sport intelectual Toguzkumalak realizate în parteneriat cu Ministerul Culturii si a prezentat activitățile noastre de promovare a acestuia ȋn România cu precădere tinerilor si copiilor.

Toguzkumalak este un joc intelectual înscris în patrimoniul intangibil UNESCO, conservat si promovat de-a lungul timpului de populația nomadă (tătari și neamuri turcice) alături de alte jocuri fiind foarte răspândit în Asia Centrala. În România, singura organizație până în prezent care îl promovează si conservă este UDT.

Ne bucurăm de prestația echipei României la acest campionat mondial si îi felicităm pentru participare si implicare in reprezentarea țării noastre la un nivel înalt de performanță.

Succesul şi munca deosebita pentru acest joc al minții au fost desăvârșite cu propunerea si alegerea dl. NAIM BELGIN ȋn funcția de vicepreședinte al Federației Mondiale de Toguzkumalak. Considerăm că este o ocazie unică și o oportunitate deosebită pentru România să faca parte dintr-o organizatie mondială care promovează și conservă sportul minții toguzkumalak.

Felicitări și putere pentru promovarea și dezvoltarea acestui sport la nivel mondial şi în România!

Felicitari organizatorilor pentru realizarea acestui eveniment deosebit!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIRAREA *LIDERILOR*
scris de Sorin Ovidiu Balan
 Am observat în ultima vreme că politicienii obedienţi care se află în fruntea ţării noastre au căpătat un nou tic: mirarea. Se m(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • Tânăr depistat cu materiale pirotehnice în lenjeria intimă la meciul F.C.V. Farul Constanța - C.S. Universitatea Craiova!
  • TIMPUL * Cenaclul Elitelor - VIOREL DINESCU
  • TIMPUL * Cenaclul Elitelor - MARIAN MALCIU
  • Invitatul ediției - IONEL NECULA
  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei