Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Universitatea Ovidius din Constanța: Conferință științifică studențească în cadrul Proiectului  MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC

Universitatea Ovidius din Constanța: Conferință științifică studențească în cadrul Proiectului MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC(168)

Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) a organizat vineri, 25 noiembrie a.c., Conferința științifică studențească „Exercițiul fizic - factor esențial al echilibrului în relația dintre trup, minte și suflet, în contextul post pandemic”, în cadrul Proiectului MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC, cod CNFIS FDI-2022-0298.

În deschiderea evenimentului, rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, a subliniat faptul că organizarea unor astfel de manifestări, care aduc în prim plan modalități de restartare și permanentizare pentru practicarea în mod plăcut a exercițiului fizic, reprezintă un mijloc eficient de identificare a unor soluții viabile pentru realizarea activității de cercetare științifică, în contextul actual al schimbărilor socio-economice.

În cadrul conferinței la care au participat peste 80 de studenți ai UOC, au fost acordate o serie de premii tinerilor care s-au implicat în activitățile desfășurate în proiectul MIȘCARE JOC-APĂ@UOC: Locul I – Olar Vlad (FEFS); Locul II – Iacomi Iulian (FEFS); Locul III – Burmanbet Aylin (Facultatea de Litere) și Mazilu Sergiu (Facultatea de Matematică și Informatică).

De asemenea, participanților la conferință le-au fost prezentate detalii legate de monitorizarea și evaluarea realizate în cadrul proiectului cu ajutorul analizorului profesional de compoziție corporală Tanita, achiziționat prin proiectul ACTIV-DIGI-SAN@UOC, desfășurat de FEFS în anul 2021.

Prin intermediul proiectului MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC s-a extins baza de practică pentru studenții Universității Ovidius din Constanța, prin înființarea unui centru de recreere și mișcare în cadrul căruia urmărim îmbunătățirea vieții active și întărirea sănătății lor”, a precizat directorul proiectului, conf. univ. dr. Cristian Popa.

Proiectul „Centrul de practică, recreere și mișcare a studenților din cadrul Universității Ovidius din Constanța, în contextul post pandemic (MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC)”, cod CNFIS-FDI-2022-0298, are o valoare totală de 210.000 lei și este unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate în acest an de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.
  

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIRAREA *LIDERILOR*
scris de Sorin Ovidiu Balan
 Am observat în ultima vreme că politicienii obedienţi care se află în fruntea ţării noastre au căpătat un nou tic: mirarea. Se m(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • Tânăr depistat cu materiale pirotehnice în lenjeria intimă la meciul F.C.V. Farul Constanța - C.S. Universitatea Craiova!
  • TIMPUL * Cenaclul Elitelor - VIOREL DINESCU
  • TIMPUL * Cenaclul Elitelor - MARIAN MALCIU
  • Invitatul ediției - IONEL NECULA
  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei