Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Elevii constănțeni, pregătiți în cazul unui accident chimic!

Elevii constănțeni, pregătiți în cazul unui accident chimic!(105)

Primăria municipiului Constanța , în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de urgență „Dobrogea” al județului Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, Direcția de Sănatate Publică Constanța, Serviciul de Ambulanță Județean Constanța și reprezentanții Oil Terminal SA, au desfășurat astăzi un amplu exercițiu la Școala gimnazială numărul 40„ Aurel Vlaicu", cu tema: “Activitatea personalului didactic, personalului administrativ și elevilor Școlii gimnaziale nr.40 în cazul producerii unei accident major în care sunt implicate substanțe periculoase”.

 

„Alarma la dezastre” constând în 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele, s-a dat la ora 10:20, atunci când elevii erau la orele de curs.

 

Îndrumați de cadrele didactice și după ce li s-au pus măști de protecție, cei 650 de elevii au fost evacuați din clase către curtea școlii de unde au fost preluați de autobuzele CT BUS și duși în afara zonei de pericol.

 

Conform scenariului, în urma unui incendiu izbucnit spontan la un vagon în timpul încărcării cu păcură usoară la rampa CF din Sectia Platformă Nord din cadrul “Oil Terminal”, s-a format un nor toxic ce impunea evacuarea imediată a populației din zona de risc. Elevii s-au comportat foarte bine și au ascultat instrucțiunile profesorilor, îndreptându-se spre locul de adunare stabilit în curtea școlii.

 

De asemenea, cadrele didactice au verificat sălile de curs pentru a se asigura că toți elevii au recepționat mesajul și au fost evacuați.

 

Exercițiul s-a desfășurat în condiții de siguranță și a fost un succes. Acesta s-a finalizat la ora 10.58 când a fost transmis semnalul „Încetarea alarmei” și care a constat într-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.

 

În acest proiect au fost implicat atât personalul didactiv, cât și cel administrativ.

Prin desfășurarea acestui exercițiu s-a urmărit perfecționarea deprinderilor și reducerea timpului de răspuns în situații limită, precum și pregătirea elevilor, a cadrelor didactice și a personalului auxiliar, în ceea ce privește modul de comportare în situația producerii unui accident chimic.

 

Pentru că pregătirea este esențială în eficientizarea misiunilor de răspuns, municipalitatea va organiza periodic astfel de activități în unitățile de învățământ constănțene.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIRAREA *LIDERILOR*
scris de Sorin Ovidiu Balan
 Am observat în ultima vreme că politicienii obedienţi care se află în fruntea ţării noastre au căpătat un nou tic: mirarea. Se m(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • Tânăr depistat cu materiale pirotehnice în lenjeria intimă la meciul F.C.V. Farul Constanța - C.S. Universitatea Craiova!
  • TIMPUL * Cenaclul Elitelor - VIOREL DINESCU
  • TIMPUL * Cenaclul Elitelor - MARIAN MALCIU
  • Invitatul ediției - IONEL NECULA
  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei