Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
LA MULȚI ANI, ILIE FLOROIU!

LA MULȚI ANI, ILIE FLOROIU!(258)

Ilie Floroiu. Un campion pe care americanii, dacă ar fi al lor, l-ar îmbrăca în aur și l-ar adula până la adânci bătrâneți.

Ilie Floroiu. Mereu tânăr, gata de start într-o nouă cursă, marcat, ca responsabilitate, de povara dulce a victoriilor obținute în lunga sa carieră sportivă. Onoarea unui campion, mai presus decât orice pe lumea asta!

Ilie Floroiu a știut să respecte regulile jocului. De aceea, a avut o carieră de durată și nepătată.

Ilie Floroiu. O viață întreagă dedicată atletismului și sportului românesc, în general,atât ca sportiv de performanță, cât și în postura de factor de decizie, în poziția rară a omului competent la locul potrivit.

Fără prea multe vorbe și definiții, fără adjective în plus, pentru că nu este cazul, acesta este profilul lui Ilie Floroiu...

Pentru un biograf, Ilie Floroiu reprezintă, cel puțin, la prima vedere, un personaj simplu, dar strălucitor ca un diamant. Un campion pe care americanii l-ar îmbrăca în aur și l-ar considera mândria lor națională.

Prin exemplul său personal, Ilie Floroiu poate fi un model de perseverență și modestie pentru noi toți. Tenace, capabil de orice sacrificiu pentru a ajunge în vârful ierarhiei sportive, modest, educat, camarad adevărat...

O viață întreagă dedicată atletismului: așa poate fi definită activitatea lui Ilie Floroiu. Perioadă în care a avut un singur adversar: cronometrul.

De pe pista de atletism și-a tras întotdeauna seva puterii și a ambiției cu care a concurat la cel mai înalt nivel. Ilie Floroiu a avut o singură obsesie: cronometrul.

El a știut că trebuie să alerge întotdeauna mai repede decât acele cronometrului, adevăratul său adversar de temut. Ceilalți concurenți au fost întotdeauna de decor, ceea ce nu înseamnă o lipsă de respect. Ba, dimpotrivă...

Lupta cu cronometrul l-a determinat de multe ori să întoarcă timpul înapoi. În atletism, asta înseamnă să dobori record după record.

Ilie Floroiu deține în continuare recordurile naționale la 5000 m și 10.000 m, stabilite, atenție, în 1978(!!) După atâția ani, în continuare, Ilie Floroiu este de neînvins!

Performanțele sale realizate pe pista de atletism sunt greu de egalat! Firesc, pentru că un Ilie Floroiu nu se naște în fiecare zi...

De aceea, trebuie prețuit și respectat. În 2017 Ilie Floroiu a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Constanța. În anul 2022 Ilie Floroiu a fost desemnat Președinte de Onoare al CSM Constanța.

Alte rezultate de excepție. Fost campion mondial în cele două probe la Universiada din 1979, locul 5 la Jocurile Olimpice de la Montreal și lista continuă...

Ilie Floroiu deține, la ceas aniversar, respectul și înalta noastră prețuire  O devărată legendă a sportului românesc!

LA MULȚI ANI, ILIE  FLOROIU! 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIRAREA *LIDERILOR*
scris de Sorin Ovidiu Balan
 Am observat în ultima vreme că politicienii obedienţi care se află în fruntea ţării noastre au căpătat un nou tic: mirarea. Se m(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • Tânăr depistat cu materiale pirotehnice în lenjeria intimă la meciul F.C.V. Farul Constanța - C.S. Universitatea Craiova!
  • TIMPUL * Cenaclul Elitelor - VIOREL DINESCU
  • TIMPUL * Cenaclul Elitelor - MARIAN MALCIU
  • Invitatul ediției - IONEL NECULA
  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei