Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie

Cum marchează elevii din Constanţa „Ziua Mondială a Diabetului”(1423)

Clubul Rotaract Pontus Euxinus, în colaborare cu Asociaţia Copiilor şi Tinerilor cu Diabet ‘Sweet Land” din Constanţa organizează ediţia a III-a a evenimentului „Zâmbeşte dulce”.

Astfel, joi, 14 noiembrie 2013, între orele 12:00-14:00, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, în cinci unităţi de învăţământ preuniversitar din Constanţa (Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân”, Liceul Teoretic „Ovidius”, Liceul Teoretic „Traian”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi Liceul Teoretic „George Călinescu”) şi în cadrul Universităţii “Ovidius”, se vor desfăşura acţiuni de informare cu privire la diabetul zaharat şi de testare gratuită a glicemiei.

Acţiunile fac parte din evenimentul „Zâmbeşte dulce”, desfăşurat de către Clubul Rotaract Pontus Euxinus-iniţiator eveniment Paris Bianca Evelyn, în colaborare cu Asociaţia Copiilor şi Tinerilor cu Diabet “Sweet Land” din Constanţa şi susţinut de Psihomed Center Constanţa.

Întrucât prevalenţa diabetului la nivel mondial, în rândul copiilor şi tinerilor, este în continuă creştere, se impune necesitatea educării acestora în spiritul unui stil de viaţă sănătos.

În cadrul Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, între orele 11:00-12:00, în amfiteatrul Coriolan, tinerii vor participa la prezentări susţinute de prof. dr. Doina Catrinoiu, şef Clinica de Diabet şi Boli de Nutriţie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, jurnalist Liliana Moldoveanu- preşedinte al Asociaţiei „Sweet Land”, dr. Elena Paris, reprezentant al DSP Constanţa şi medici rezidenţi. De asemenea, printre invitaţi se vor număra reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa şi Direcţiei de Sănătate Publică.

Prezentarea este urmată de testarea gratuită a glicemiei între orele 12:00-14:00, în spaţiul special amenajat din Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”.
Prin participarea la eveniment, tinerilor li se oferă posibilitatea unei informări corecte cu privire la diabetul zaharat precum şi cu privire la un mod de viaţă sănătos şi testarea gratuită a glicemiei.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii