Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Asociaţia Tinerilor pentru România militează împotriva violenţei asupra femeilor

Asociaţia Tinerilor pentru România militează împotriva violenţei asupra femeilor(1899)

Astăzi, cu ocazia Zilei Internaţionale de eliminare a violenţei împotriva femeilor, Asociaţia Tinerilor pentru România trage un puternic semnal de alarmă cu privire la violenţa domestică, în special cea asupra femeii, fenomen care s-a răspândit din ce mai în mai mult şi în ţara noastră.


Ziua Internaţională de eliminare a violenţei împotriva femeilor, stabilită de către Organizaţia Naţiunilor Unite încă din 1999, comemorează moartea celor trei surori Mirabal pentru rezistenţa opusă regimului dictatorial al lui Rafael Trujillo, preşedintele Republicii Dominicane. Cu acest prilej, ATPR şi-a propus realizarea unui studiu bazat pe cazuri asemănătoare petrecute în România, studiu ce va constitui fundamentul unui viitor proiect prin care Asociaţia să lupte împotriva acestui îngrijorător fenomen.


Pentru a înlesni o mai bună vizibilitate asupra cazurilor grave de violenţă asupra femeilor, echipa Asociaţiei Tinerilor pentru România îi roagă pe cei care au fost victimele sau martorii unor astfel de cazuri să scrie pe adresa de e-mail cristian.tanase08@gmail.com (sub rezerva că toate e-mailurile vor fi protejate de anonimat), despre circumstanţele în care s-au petrecut aceste violenţe, dar şi despre cum au intervenit instituţiile abilitate ale statului în astfel de cazuri.


“Violenţa de orice natură, mai ales cea împotriva femeilor, reprezintă una dintre cele mai grave şi de netolerat fenomene pe care, atât instituţiile statului, cât şi societatea civilă, ar trebui să le combată urgent, până nu vor căpăta o amploare mai mare. Considerăm că legea actuală este bună – desigur că mai poate fi îmbunătăţită – însă problema apare atunci când ea se aplică sau, mai corect spus, atunci când instituţiile statului nu răspund ferm împotriva unor astfel de cazuri grave. Studiul pe care încercăm să-l realizăm se va focusa pe cazuri de violenţele în familie, dar şi pe violenţele asupra tinerelor de liceu, care au fost sechestrate şi obligate să se prostitueze. Cu această ocazie, facem apel şi la mediul academic să ne ajute la realizarea acestei cercetări”, declară Cristian Tănase, preşedintele Asociaţiei Tinerilor pentru România.


Asociaţia Tinerilor din România este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată anul acesta, care are ca obiective majore promovarea tinerilor în mediul social, economic şi educaţional, precum şi responsabilizarea acestora cu privire la viaţa lor şi rolul pe care îl au în familie, şcoală şi societate.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Lumina. Românul manipulat
scris de Pompiliu Comşa
În multe situaţii trebuie să te înalţi din ceea ce viaţa de zi cu zi îţi oferă, pentru a putea înţelege ceea ce Dumnezeu(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!