Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Forța Civică a adus un omagiu pentru misiunea din Angola

Forța Civică a adus un omagiu pentru misiunea din Angola(951)

Conducerea Partidului Forța Civică Constanța a vizitat în cursul zilei de ieri, 24 noiembrie 2013, expoziția fotografică cu tema “Aviatori români în Africa australă – Angola 1981-1982. Grupul Sirius”, ce a fost găzduită de Muzeul Marinei Române.

Puțini sunt cei care știu că pe parcursul anilor 1981-1982, 141 de specialiști din Aviația Militară Română au format piloți angolezi pentru avioanele IAR-823, BN-2 și pentru elicopterele IAR 316 B, și au instruit ofițeri și subofițeri pentru funcțiile de comandant, șef de stat major, tehnicieni, meteorologiști și pentru serviciile auxiliare ale aerodromului aferent noii școli de aviație angoleze “Ecole National d’Aviacao Militar””.


Misiunea, intitulată “Sirius”, s-a derulat în localitatea Negage din Angola, unde militarii români au participat de la amenajarea aerdoromului, până la instruirea completă a viitorului personal al aviației angoleze.


În semn de respect și de apreciere față de această misiune a Aviației Militare Române, președintele organizației județene Constanța a partidului Forța Civică, Dănuț Culețu, președintele organizației municipale, Mihai Petre, președintele Organizației de Tineret, Andrei Popescu, alături de membri ai Biroului Județean și Biroului Municipal, au vizitat ieri expoziția care a descris în imagini mai mult decât sugestive cei doi ani de misiune militară autohtonă pe pământ angolez.


Deputatul Dănuț Culețu i-a felicitat pe reprezentanții grupului “Sirius” atât pentru evenimentul organizat, cât și pentru participarea la curajoasa misiune din anii 1981-1982.
La final, președintele organizației județene Constanța a partidului Forța Civică a semnat în cartea de onoare a expoziției.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii