Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Facebook te poate costa locul de muncă, căsnicia sau... calitatea de membru PDL

Facebook te poate costa locul de muncă, căsnicia sau... calitatea de membru PDL(1761)

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că reţeaua de socializare Facebook te poate costa locul de muncă. Informaţiile în acest sens au fost dezvăluite chiar de un studiu, care avertizează că data viitoare când o să vrei să postezi pe Facebook fotografii de la petreceri în care apari cu paharul în mână sau în alte ipostaze stânjenitoare, sau când faci un comentariu critic, ar trebui să te gândești de două ori înainte de a o face. Unul din cinci angajatori resping candidaţii pentru un loc de muncă din cauza profilului lor de pe site-urile de socializare, potrivit raportului unei companii britanice despre industria tehnologică. Informaţia a fost dezvăluită de un studiu realizat de Eurocom Worldwide, o companie de business high tech, în cooperare cu mai multe agenţii de recrutare. Înaintea acestui studiu, care se realizează în fiecare an, a rezultat că aproximativ 40% din companiile care au acceptat să răspundă la întrebări verifică profilurile de pe reţele de socializare ale potenţialilor angajaţi, dar anul acesta a rezultat pentru prima dată că resping candidaturile din cauza postărilor.


În altă ordine de idei, mesajele de pe Facebook au devenit motivele pentru care 3 din 10 cupluri din Romania ajung la divorţ. Astfel, Facebook, a ajuns să fie şi la noi una dintre principalele surse de inspiraţie pentru avocaţii implicaţi în procese de divorţ.

Şi pentru ca meniul să fie complet iată cum postările sau fotografiile de pe Facebook pot conduce la şicanări care într-un final s-au finalizat printr-o demisie din PDL! Este povestea Danielei Vasile, până ieri preşedinte al organizaţiei de tineret a PDL Medgidia care, din cauza convingerilor promovate pe Facebook, a ajuns în ultima perioadă ţinta atacurilor venite din partea colegilor de partid, atât a celor din organizaţia judeţeană de tineret, cât şi a seniorilor.

Demisia din partid s-a produs tot pe Facebook:

„Stimaţi prieteni,
Vă anunţ că începând de astăzi nu pot să mai fac parte din Partidul Democrat Liberal. După 4 ani şi ceva a venit vremea să mă despart de PDL. Am fost membru, preşedintele organizaţiei de tineret din Medgidia, vicepreşedinte OTPDL Constanţa. Am susţinut-o pe Monica Macovei prin postările mele de pe Facebook, iar acest lucru nu le convine seniorilor din Medgidia şi nici celor din Constanţa. Mi-am susţinut mereu propriile idei şi convingeri, iar pentru acest lucru am ajuns să fiu convocată doar la anumite şedinţe şi să mi se interzică participarea la altele. Ba mai mult, mi s-a tot aruncat în faţă faptul că am ieşit la un grătar cu câţiva prieteni şi colegi (n.r. printre care Mihai Petre, Maria Stavrositu, Claudiu Palaz) din care câţiva nu erau agreaţi de conducerea partidului, alţii la câteva zile după acea întâlnire şi-au dat demisia din PDL şi au candidat la alegerile parlamentare din partea altor formaţiuni politice, dar la data reuniunii respective erau membri PDL. (n.r. pozele de la întâlnirea la grătar au fost postate pe Facebook). În timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 2012 nimeni nu a amintit nimic despre acea întâlnire. După, am fost chemată la sediul organizaţiei locale pentru a mi se atrage atenţia şi am fost sfătuită ca, înainte de orice invitație, să-mi sun preşedintele de organizaţie pentru a-i cere voie. Să-i cer voie să mă întâlnesc cu prietenii mei. Într-o ţară liberă trebuia să-i cer voie şefului meu pe linie de partid (…)”.

Daniela Vasile mai spune că o altă acuzație care i-a fost adusă a fost aceea că poza de la profilul de Facebook o înfățișează alături de membrul altul partid. Este vorba chiar despre președintele Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu.

Fosta membră PDL susţine că printre cei care i-au făcut reproşuri şi au determinat-o să recurgă la demisie sunt Dumitru Moinescu, preşedintele organizaţiei Medgidia, Camelia Pleşca, preşedintele organizaţiei judeţene de tineret, Ionuţ Fântână dar şi alţi lideri judeţeni.

Comentarii

nicolaie
11-04-2013
Domnisoara,continua mai departe calea pe care alegi tu sa mergi.Ei nu se afiseaza in public cu adversarii politici.Coopereaza foarte bine in afaceri pe ascuns.Se va hotara odata si odata romanul,ce sa voteze.
Daniela
10-04-2013
Am fost si membru PNTCD in liceu. Asta nu stiati :). Membru PNL si PSD, cu acte in regula si carnet, nu am fost niciodata. Locul de munca actual l-am obtinut prin concurs, e un loc de munca unde sunt angajata pe studii medii, exact cum a fost si locul anterior. Nu am avut niciodata aventaje, ba din contra, am contribuit financiar lunar timp de 2 ani si ceva si acest lucru poate fi verificat in actele ccontabile si in registrul de chitante. Am contribuit pentru am crezut in cauza PDL-ului si pentru ca am facut ceva corect. Mi-am scris demisia si pe hartie si am depus-o. Nu e nevoie sa ma justific in fata nimanui. Faptele mele vorbesc in numele meu. Organizatia de tineret pe care am creat-o (pana in 2010 nu a existat organizatie de tineret in cadrul PDL Medgidia), nu mai exista si nici nu va mai exista vreo organizatie de tineret, la Medgidia, cum a fost cea din 2010 pana in campania din vara lui 2012.
Vorbele nu valoreaza nimic, faptele sunt importante. Eu m-am dedicat 100% acestui partid, acestei cauze, si asa cum mai spus nu se vad decat acuze si declaratii impotriva mea, exact asa a fost si cat am fost membru PDL. De aceea am ales sa demisionez. Destul e destul! Timpul meu e valoros, cunostintele mele sunt pretioase si nu cumpar nimic cu pretul deminitatii mele!
el_Greco
10-04-2013
mda..stirea de interes maxim din articolul acesta este ca mihai petre mananca gratar!
Goagal
10-04-2013
Demisia de la distanta ? Dra ,du-te la fostii tai colegi si spune-le in fata ce ai de spus. Altfel suna a LASITATE
pdl-istul
10-04-2013
as dori sa o intreb pe tanara demisionara din "toate"functiile din pdl, daca are in vedere si demisia de la actualul loc de munca,loc de munca in care a ajuns exclusiv ca urmare al sprijinului pdl-in rest,multa sanatate si plimbare placuta pe la celelalte formatiuni politice...a fost psd,a urmat pnl,apoi pdl...ce urmeaza?

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ATENȚIE, LA MANGALIA NU SE FILMEAZĂ! TOTUL ESTE REAL!
scris de Lucian Cristea
Mă pun adeseori în locul lui Radu Cristian, primarul orașului Mangalia, și îmi imaginez cât de șifonate sunt, în ultima vreme, dimi(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii