Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica

Mihai Lupu: România are nevoie de o Constituție cât mai clară(1451)

Vicepreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Mihai Lupu a depus, la începutul acestei săptămâni, la Camera Deputaților, declaraţia politică cu tema „Reforma constituțională – cel mai important obiectiv al USL pentru anul 2013”.

Deputatul Mihai Lupu consideră că „România are, în acest moment, nevoie de o Constituţie cât mai clară, în care atribuţiile instituţiilor fundamentale ale statului să fie foarte bine delimitate, de o Constituţie modernă şi democratică, care să elimine orice posibilitate de ambiguitate sau de forţare a limitelor sale şi care să nu mai ducă, sub nicio formă, spre încălcări flagrante ale drepturilor cetăţenilor, aşa cum s-a întâmplat de foarte multe ori, de exemplu, în cazul pensionarilor”.

Potrivit declarațiilor vicepreședintelui PNL Constanța, „modificările Constituției, avute în vedere de USL, pornesc de la angajamentul nostru ferm faţă de electorat, de a corecta toate greşelile acestor ultimi opt ani - când Constituţia a fost interpretată şi reintepretată, în multiple variante, de către actualul locatar de la Cotroceni -, dar şi de a garanta românilor, nu numai o Românie democratică, ci şi o democrație solidă și eficientă, în care instituțiile statului să fie realmente în slujba cetăţenilor şi ale drepturilor acestora”!

Parlamentarul liberal constănțean enumeră, în declarația sa politică, și cele trei principii pe care USL le va avea în vedere la modificarea Constituției: „Primul principiu este acela că Legea Fundamentală trebuie să îndeplinească o funcție integratoare, să unească societatea, să adune cetățenii în jurul său, să fie liantul care-i unește, nu care-i divizează.Al doilea principiu este acela că pentru noi Constituția înseamnă nu doar stabilirea unor norme, a unor mecanisme instituționale, ci și consacrarea unui sistem de valori, în timp ce al treilea principiu este debarasarea de populism”.

Nu în ultimul rând, deputatul Mihai Lupu susține că „respectul pentru cetăţean şi pentru drepturile sale trebuie să primeze într-o Lege Fundamentală, iar conflictul permanent între instituţii, între instituţii şi cetăţeni sau cel dintre diferite clase sociale, trebuie să înceteze şi să primeze dialogul, soluţiile, înţelegerea”!

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii