Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
CONSTANŢA. Primele reacţii politice locale, la demisia prefectului: PNL îl apără pe Bola, PNŢCD întreabă de ce a stat atât în funcţie…

CONSTANŢA. Primele reacţii politice locale, la demisia prefectului: PNL îl apără pe Bola, PNŢCD întreabă de ce a stat atât în funcţie…(1299)

Demisia lui Eugen Bola, anunţată astăzi, din funcţia de prefect a judeţului Constanţa, în urma firmanului de mazilire pe care i l-a adus, de la Guvern, vicepremierul Liviu Dragnea, ca o consecinţă a modului defectos în care a gestionat (ŞI) situaţia creată de fenomenele meteorologice extreme, din ultima perioadă, a generat deja reacţii din partea unor filiale locale ale partidelor politice.

 

PNL Constanţa consideră că nu are ce-i reproşa lui Eugen Bola!...

 

Primul comunicat de presă a fost, cum este şi normal!, cel transmis de către cei care l-au propus (conform algoritmului politic de împărţire a posturilor în cadrul Uniunii Social Liberale - USL) pe Eugen Bola, pentru “Instituţia Prefectului”: liberalii constănţeni.
Partidul Naţional Liberal – Filiala Judeţeană Constanţa ţine, astfel, să precizeze că nu are ce-i reproşa demisionarului, inclusiv în problema invocată de Bola însuşi, ca motiv al demisiei (acesta recunoaşte, într-un comunicat sec, că nu a “comunicat” adecvat cu opinia publică, pe perioada cât a coordonat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, de când au fost declarate Codul Roşu şi Situaţia de Alertă…)! Liberalii constănţeni mai anunţă că în cursul acestei zile Biroul Politic Teritorial - BPT al PNL se va întruni, pentru a discuta propunerile Filialei pentru postul vacantat.

 

PNŢCD – Constanţa întreabă public: “Actuala Putere nu are decât soluţii de cârpeală, pentru postul de prefect al judeţului?”

 

În opinia organizaţiei judeţene Constanţa a Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat - PNŢCD(exprimată într-un comunicat, semnat de către Maria Stavrositu, preşedinta organizaţiei), plecarea din funcţia de prefect a lui Eugen Bola reprezintă un act politic şi administrativ pe care actuala Putere, în speţă Guvernul, al cărui reprezentant în teritoriu a fost demisionarul de astăzi, ar fi trebuit să-l facă încă de la primele blocaje create de neadecvata, în raport cu cerinţele postului, activitate a lui Bola.

În opinia ţărăniştilor constănţeni, cel numit ca interimar, de către primul Guvern al lui Victor Ponta, nu ar fi trebuit să mai primească un nou mandat de şase luni, în condiţiile în care, spun ţărăniştii, era deja de notorietate publică neputinţa sa de a-şi îndeplini, cât de cât corespunzător, atribuţiile, situaţie datorată profilului profesional şi de personalitate ale acestui om.

PNŢCD Constanţa consideră că Bola a gestionat haotic nu numai deszăpezirea şi protecţia şi salvarea celor afectaţi de ger, ninsori şi viscol, ci şi, în trecutul recent, situaţii precum: nava “Flaminia”, Podul Rrutier de peste Canal, de la Agigea, incompatibilităţile unor primari, stabilite de ANI etc.
“În ciuda evidenţei, Partidul Naţional Liberal, care, în baza algoritmului politic de împărţire a funcţiilor în cadrul USL, are apanajul numirii prefectului, la Constanţa, nu a găsit o soluţie adecvată şi definitivă pentru acest post. Chiar Eugen Bola s-a comportat tot timpul astfel: ca o soluţie de compromis, un interimar, în lipsă de altă propunere!”, spun ţărăniştii.

În opinia PNŢCD Constanţa, este, cităm: “cel puţin îngrijorător faptul că PNL, al doilea partid al coaliţiei de la guvernare, USL, nu are suficiente cadre, care să asigure măcar acoperirea posturilor de prefecţi, care le revin din înţelegerea cu PSD!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CHIȚAC ȚINE CU DINȚII DE TAXA LUI MAZĂRE
scris de Lucian Cristea
Vergil Chițac trăiește printre sateliți, singura lui preocupare fiind amânarea sfârșitului lumii. Și încă ceva. După el, ca prim(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii