Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii

Potpuriu din… PROHODUL USL: “PNL nu-i un bantustan, pe moşia PSD!” - “Guvernul nu-i moşia lui Ponta!” – “PNL este ciobanul moldovean, cu oi mai multe şi cornute, dar cel muntean, PSD, şi cel ungurean, PC, au câini mai bărbaţi!” vs. “PNL, OUT!”(2313)

Un lucru este clar: „e grele” să fii ziarist, în aceste zile, din urmă („din urmă” mai ales pentru... USL!). Vai de capul nostru...

Te aşezi, ca un gazetar, hărnicuţ şi scrupulos, mânca-ne-ar mama, în faţa calculatorului, ca să consemnezi ultimele declaraţii, reciproc contondente, dintre fruntaşii partidelor componente ale muribundei alianţe politice de la Putere, Uniunea Social Liberală – USL. Nici n-apuci să reproduci un schimb de declaraţii – atac, între PSD şi PNL, ori între PNL şi PC, că mai vine o rafală! O bagi şi pe-aia în articol şi ăştia iar îşi mai trag câte-o flegmă... Când să trimiţi, în sfârşit articolul, iar îşi mai spune ceva, de mamă tată şi alte rude, mai mult sau mai puţin colaterale, un liberal şi-un socialist. Poţi s-o ignori?!... Nu, bineînţeles. Te grăbeşti s-o consemnezi şi pe-asta, rugându-te la bunul Dumnezeu să ia şi ăştia o pauză, ca să apuci şi tu să dai drumul la material.

Aiurea, ce te lasă „aliaţii”?... Auzi, la televizor, un nou “Poc!”. Întorci capul într-acolo şi ciuleşti urechea: Antonescu “i-o zice”, la obraz, liderului PSD, premier în timpul liber (apropo, că tot veni vorba: “Ponta, mai guvernăm şi noi ceva?!”...):Cităm, foarte (da’ ştiţi,: chiar foarte pe scurt!): “Guvernul nu este moşia lui Ponta!”

Dai să apeşi, iarăşi pe “Send”, că aşteaptă redacţia articolulul. N-apuci, că vine vicepremierul (şi vicepreşedinte PSD) Liviu Dragnea: “Putem facem Guvern şi fără PNL!”

Iar “Zbang!” Crin e iar băieţaş rău şi dă cu picioruşul: “PSD nu ne pune nouă condiţii, clar?!”... Ruşinică, Zău aşa...

Hop şi (Elena) Udrea, c-o strigătură, un fel de intermezzo dinspre dreapta politică – aripa din Opoziţie (varianta PDL): „Nimic despre proiecte de guvernare, DOAR O LUPTĂ PENTRU CIOLAN!”

Antonescu se-nfurie de-a binelea: „USL NU ESTE O... MOŞIE A PSD, SAU A USD, MAI NOU, ÎN CARE PNL ESTE UN FEL DE... REZERVAŢIE, CA UN BANTUSTAN DIN AFRICA, CU DREPTURI LIMITATE!” (ASTA-I PREFERATA NOASTRĂ, PE ZIUA DE ASTĂZI, CARE-LE BATE ŞI PE-ALEA CU „USD ESTE UN... PLAGIAT POLITIC, DUPĂ USL!”, „USD ESTE O... CHINEZĂRIE, CONTRAFACERE DUPĂ USL, CA AbIBAS ÎN LOC DE AdIDAS!”, „PSD ÎŞI ADUCE AMANTA USD, ÎN CASA USL, UNDE E SOŢIA, PNL!”, cu magnifica replică a unui caraghios de parlamentar PSD: „PNL JIGNEŞTE... POPORUL CHINEZ, CARE TRIMITE SATELIŢI ÎN SPAŢIU!”...).

„Bum!”, se-ude din nou, dinspre politica românească, aripa Putere (dar... nu şi destul de puternică, în ultimul timp, cu... 80% din Parlament cu tot!, se vede treaba!). Alt cap spart, cu o declaraţie – ghioagă: „Antonescu minte! Iată acordul din USL, în care preşedinţia Senatului era a noastră, a PC – ului, dar i-am făcut-o cadou liderului PNL!”, preşedintele de faţadă al PC („ăla – micu’” al soacrei – mari a USL – ului, mogulul – turnător la Securitatea ceauşistă, Dan „Felix” Voiculescu), ministrul agriculturii, Daniel Constantin dixit.

Un liberal, din eşalonul doi al partidului şi al „n’şpelea” al alianţei USL, se ridică, după ce a fost numărat, de la podea, şi plânge-n corzi: „Ca-n Mioriţa: suntem ciobanul moldovean, cu oi mai multe şi cornute, iar cel muntean şi ungurean, PSD şi PC, răi, invidioşi şi lacomi, având însă, ei, câini mai bărbaţi, de la Securitate (au ei şi-un... varan, cu multe televiziuni, şi bani fără număr – fără număr – N. Red.), ne iau gâtu’, acum!” (E clar, ca şi matrimonialele, şi Mioriţa îi inspiră, de câteva zile, atât pe actori, cât şi pe cei din public...)

Tudor Barbu (vicepreşedinte PC, ales parlamentar, deputat, în 9 decembrie 2012, pe listele... PPDD!), la B1 TV, „plastic” ca-ntotdeauna, că de-aia-i fost jurnalist (de scandal, cel mai adesea), şi nu oriunde, ci la... OTV: „Pe mine, om de dreapta, care-am intrat în PC pentru că era aliat politic cu PNL, partidul meu m-a lăsat, dimineaţă, când m-am trezit, cu... casa goală, cu un bilet în uşă, în care spunea că a fugit cu alta, cu PSD – ul!” (Remarcăm că sunt la mare preţ, în aceste zile, în comentariile şi reacţiile politice, abordările şi comparaţiile... matrimoniale: căsătorii – divorţuri – partaj etc.!)

Ludovic Orban (singurul anti – PSD –ist constant, de la vârful PNL), tot la B1 TV, ascultă, în direct şi la o oră de vârf, o inspirată poezioară – parafrază după Coşbuc, a fostului liberal, comentatorul politic Valentin Stan, „Iarna pe uliţa... în care-a fost aruncat, din casă, PNL”: „A-nceput, de ieri, să cadă, / Câte-un Guvern, / Nici acum n-a stat. / Norii s-au mai răzbunat, / Spre PSD – Partidul Stat; / Dar stau, grămadă, peste - un PNL frustrat, / Din USL alungat! / Tu, Orban, i-ai avertizat, / Dar ei, ai tăi, nu te-au ascultat..., / Păcat!”

Spre închiderea programului, de astăzi: „PNL, OUT!”, concluzionează, băgându-se-n seamă, un preşedinte de Consiliu Judeţean PSD –ist!

Gata, ajunge, că nu mai rezistăm: destul cu bălăcăreala dintre uselişti, pe ziua de astăzi: MAI E ŞI MÂINE O ZI

DAR, ÎN ACELAŞI TIMP,... NICI MULT NU MAI E PÂNĂ LUNI, PENTRU CÂND S-A DAT, AZI, UN „UKAZ” INTERN, PE LINIE DE USD, ADICĂ DE PSD, PC ŞI UNPR, PRIN CARE SUNT CONVOCAŢI, SUB AMENINŢARE DE PĂLITURĂ STRAJNICĂ, ÎN CAZ DE ABSENŢĂ, TOŢI PARLAMENTARII PROPRII, PENTRU A VOTA GUVERNUL „NOU”! CE ÎNSEAMNĂ „NOU”, CU SAU... FĂRĂ PNL!, VOM VEDEA, PROBABIL, ABIA ATUNCI... DAR, NICI NU PUTEM SĂ TRECEM PESTE INFORMAŢIILE „PE SURSE”, CARE AU INVADAT PRESA INTENAUTĂ DE ASTĂZI, CUM CĂ PSD NEGOCIAZĂ, ÎN SECRET, DESIGUR, DE MAMA FOCULUI CU... UDMR (UDMR pe care PSD dorea să-l... bage în Guvern, netam – nesam, chiar în seara când, în decembrie 2012, se anunţau rezultatele oficiale ale alegerilor câştigate de USL, cu două treimi din locurile din Parlament!, lucru care a trezit perplexitatea şi furia liberalilor, care, însă, din păcate pentru ei, n-au avut atâta minte încât să se întrebe: oare... de ce fac aliaţii socialişti, „tovarăşii de drum”, vorba comuniştilor, aceasta?!...


P.S. (Pentru că ne-au zăpăcit, de-a binelea, atâta puhoi de acronime, în ultima vreme, facem precizarea, evident necesară, că nu-i vorba despre un alt partid, socialist ori secăturist, ci de un banal „Post – Scriptum”...): PSD, PC, UNPR , plus deputaţii minorităţilor naţionale, mai au nevoie, pentru o majoritate de peste 50% în (fiecare din) camerele Palamentului român, de (DOAR!) ... 14 deputaţi şi 2 senatori!
Majoritate pe care, de altfel, o poate obţine uşor, prin atragerea ultimilor PPDD – işti, ori a unor PNL – işti sau, chiar (de ce nu...) PDL –işti... DOAR S-A MAI ÎNTÂMPLAT, DIN NEFERICIRE!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CONSTANTINE, CONSTANTINE, SĂ-ȚI DEA DOMNUL NUMAI BINE!
scris de Lucian Cristea
Cer permisiunea să mă adresez cu “comisare” lui Constantin Dancu. Ca să fiu în ton cu starea de spirit existentă între noi(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii