Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
Pentru MIHAI DARABAN, preşedinte la CCINA şi (INTERIMAR) la CCIR, singurul defect profesional al lui Vlasov e că... nu ştie limbi străine!

Pentru MIHAI DARABAN, preşedinte la CCINA şi (INTERIMAR) la CCIR, singurul defect profesional al lui Vlasov e că... nu ştie limbi străine!(3139)

MIHAIL (“Mişu”) VLASOV, poreclit… “Împăratul”!, a fost suspendat din funcția de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), iar funcția a fost preluată, INTERIMAR, de către constănțeanul MIHAI DARABAN, prim-vicepreşedinte al CCIR şi președinte al Camerei de Comerț, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanța (bineînţeles: membru, fondator, al CCIR).

La Bucureşti, a avut loc, astăzi, o conferinţă de presă a acestei conduceri interimare.
Iată ce s-a comunicat opiniei publice (foarte curioasă, după arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a lui M.Vlasov…):

 

Mihai Daraban: “Bugetul anual al CCCIR nu depăşeşte 22 milioane lei!...” (SIC!)

 

1.Colegiul de conducere va avea loc pe 27 martie a.c., când vom hotărî cine va fi noul președinte al CCIR.
Colegiul va fi format din 27 de membri, dintre care 22 reprezentanți ai Camerei Naționale, iar restul președinți ai Curții de Arbitraj și președinți ai Camerelor Bilaterale", a precizat Mihai Daraban, în cadrul unei conferințe de presă (desfăşuarate la sediul CCIR, din Bucureşti), privind acțiunile viitoare ale membrilor acestei instituţii asociative 100% PRIVATE!
2.Tot cu titlu interimar, Brândușa Ștefănescu a preluat președinția Autorității de Nominare, care face parte din Curtea de Arbitraj Comercial Internațional, de pe lângă CCIR.
3.În cadrul acestei conferințe, s-a precizat că revenirea Registrului Comerțului la CCIR va fi o prioritate ŞI pentru viitorul președinte (SIC!)!...
4.S-a precizat că bugetul gestionat anual de CCIR nu depășește… 22 milioane lei (OARE?!... - N. Red.), iar cotizația anuală a unui membru este de 4.000 lei, maximum!...
Această precizare a fost făcută în urma diferitelor cifre vehiculate în presă (cel mai des: 50 milioane, în medie, anual!…), mai ales în perioadele ofensivelor (periodice: cam… o dată la doi ani!), mediatice, politice şi instituţionale (la Parlament şi / sau Guvern) pentru readucerea Registrului la CCIR (cea care l-a înfiinţat, este adevărat, la începutul anilor ’90!...), de la Ministerul Justiţiei, care-l administrează, de aproximativ un deceniu
(De precizat că Registrul Comerţului încasează, anual, în medie, tot 50 milioane, dar... DE EURO!)

 

CCIR şi Daraban nu se lasă: Ce dacă l-au arestat pe preşedintele Vlasov, ei vor Registrul Comerţului înapoi

 

Foarte interesante ni se par, CEL PUŢIN NOUĂ, CONSTĂNŢENILOR (care-l cunoaştem mai bine pe concitadinul nostru, Mihai Daraban, INCLUSIV RELAŢIILE SALE, CONSTANT APROPIATE, CU MIHAIL VLASOV, CARE, DE ALTFEL, L-A ŞI ADUS PRIM-VICEPREŞEDINTE LA C.C.I.R., DARABAN FIIND, LUCRU DE NOTORIETATE, CEL MAI APRIG, MAI ACTIV ŞI VOCAL PROMOTOR AL REÎNTOARCERII REGISTRULUI COMERŢULUI LA CAMERA DE COMERŢ...), câteva dintre răspunsurile lui Daraban (pe care le-am urmărit, astăzi, la emisiunile de ştiri ale postului B1 TV), la întrebările ziariştilor, în cadrul conferinţei de presă (răspunsuri, din păcate, cam... nebăgate în seamă chiar de cei care le-au pus, dovadă că nu se regăsesc în materialele de presă centrale, pe acest subiect).
Astfel, Daraban a încercat să păstreze un fel de echilibru (lucru absolut de înţeles: încearcă să mai salveze câte ceva din obrazul grav pătat al instituţiei în care lucrează de la apariţia sa! şi pe care, acum, în calitate de fost „numărul 2”, prim-vicepreşedinte naţional, o păstoreşte interimar...), între prietenia sa, de notorietate!, cu Vlasov şi nevoia ca CCIR să-şi „repereze onoarea, cât de cât!...

Ca o paranteză, tocmai în acest sens, pare de-a dreptul deplasată, ca să nu o numim... CULME A TUPEULUI!, INTENŢIA PROGRAMATICĂ, ANUNŢATĂ ŞI AZI, A LUI DARABAN (în ciuda situaţiei cu Vlasov!...), DE A RELUA, RAPID ŞI AGRESIV (în primul rând prin acţiune parlamentară, care este instituţia decizională!, chiar dacă nu se va mai putea, acum, probabil, baza pe susţinerea PNL, de care era apropiat Vlasov, celelalte partide mari, PSD şi PDL opunându-se, în general, până acum...), CAMPANIA DE RECUPERARE A REGISTRULUI COMERŢULUI, PENTRU ACEASTĂ STRUCTURĂ EMINAMENTE PRIVATĂ (!).

 

Daraban: „NU ŞTIAM CĂ VLASOV LUA ŞPAGĂ!”...

 

Iată ce am selectat din răspunsurile de astăzi, ale lui Mihai Daraban, preşedintele INTERIMAR al CCIR:
1.”AR FI DEPLASAT SĂ NU RECUNOSC CĂ SITUAŢIA CU ARESTAREA LUI MIHAI VLASOV A ADUS PREJUDICII, DE IMAGINE ÎN PRINCIPAL, CAMEREI DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE A ROMÂNIEI!”;
2.”Da, ştiam, cu toţii, de chestia cu cazinourile, despre Vlasov, dar NU, NU ŞTIAM CĂ LUA ŞPAGĂ!...”;
3. „În legătură cu Mihail Vlasov, aveam... şi mulţumiri şi nemulţumiri!
Nemulţumirile erau legate în special de relaţiile externe. Nu prea performa, în această direcţie, mai ales că nu se prea descurca cu limbile străine...”
(CUM, DOAR ĂSTA ERA DEFECTUL PROFESIONAL AL LUI VLASOV: CĂ... NU ŞTIA LIMBI STRĂINE?! - N. Red.).


De-a dreptul enervant a fost (ŞI) un alt membru al conducerii CCIR, care a ţinut să intervină în discuţie, completând unul dintre răspunsurile lui Daraban: “CHIAR CREDEŢI CĂ VLASOV NE DĂDEA NOUĂ RAPORTUL, DESPRE CÂND, CUM ŞI CÂT LUA ŞPAGĂ?!...”

Păiii..., măi domnule dragă, dacă Vlasov şpăguia ca un lup (urban) singuratic (cum pretindeţi voi, colaboratorii săi apropiaţi, din conducerea, fostă, actual – interimară şi, probabil:... viitoare!, a CCIR), ca să piardă sute de mii (uneori, potivit martorilor şi... cămătarilor: MILIOANE!) de EURO, aproape seară de seară, prin cazinouri (dar noi nu suntem obligaţi, desigur, să înghiţim, ca pelicanii, toate gogoşile lor!...), NICI MĂCAR NU AŢI BĂNUIT CĂ NU AVEA BANI DE RULETĂ DIN SALARIU?!

Hai să fim serioşi! Şi nu ne mai luaţi, chiar aşa, de bâlbâiţi la minte!
 

Taguri: Daraban, MihaiDaraban, MihaiVlasov, Vlasov, CCIR, CCINAConstanta, CCINA, CameradeComert, spaga, cazino, PNL, PSD, PDL, RegistruComertului, MinisterulJustitiei, BrandusaStefanescu, Stefanescu, AutoritateadeNominare, CurteadeArbitraj, Arbitraj, ArbitrajCome,

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CA DANCU, AU FOST -DECAPITAȚI- ȘI POLIȚIȘTII CARE AU INSTRUMENTAT DOSARUL FLOTA!
scris de Lucian Cristea
După ani de muncă, pe care nu-i poți duce în spate decât cu mari sacrificii, Constantin Dancu, șeful IPJ Constanța, a fost “tras p(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii