Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Ce partide din Constanța au pierdut parlamentari la doi ani de la alegeri

Ce partide din Constanța au pierdut parlamentari la doi ani de la alegeri(1322)

Partidele politice au finalizat acțiunea prin care și-au depus listele cu candidații pentru alegerile europarlamentare însă mulți constănțeni nu sunt entuziasmați că în luna mai sunt chemați, din nou, la urne. Pe lângă faptul că unii dintre ei nu mai au încredere în promisiunile politicienilor, un alt motiv care îi va ține departe de secțiile de votare îl reprezintă faptul că, după ce sunt aleși datorită partidului din care fac parte, aleg să plece de la formațiunea politică în cauză și să se îndrepte spre alte partide, ceea ce echivalează cu traseismul politic.


Și asta pe bună dreptate! Dacă ar fi să luăm în calcul numai ultimele alegeri parlamentare din 2012, cinci candidați din Constanța ajunși în Parlamentul României au părăsit partidele politice care i-au propulsat pe scena politică.


Remus Cernea a câștigat mandatul de deputat al Colegiului 9 din Constanța cu un scor foarte mare după ce a candidat pe listele USL fiind susținut de PSD Constanța la intervenția directă a lui Victor Ponta. La numai un an după ce a depus jurământul de credință, Cernea a întors spatele partidului și s-a declarat independent. Pentru PSD Constanța pierderea nu a fost însemnată însă pentru alegători dovedește că așteptările le-au fost înșelate.


În aceeași situație se află și deputatul Colegiului 10 din Constanța, fostul democrat-liberal Florin Gheorghe. El a câștigat primul său mandat la a doua strigare, adică la redistribuirea de care a beneficiat PDL Constanța, partid al cărui membru era în 2012. Cu toate acestea, în urmă cu o lună de zile, Florin Gheorghe nu a ezitat să plece la o altă formațiune politică, mai exact la Mișcarea Populară. El a părăsit partidul care l-a propulsat fără regrete preferând să se alăture construcției lui Traian Băsescu.


De departe, cel mai afectat partid este PP-DD, unde organizația de la Constanța a muncit pe brânci pentru a câștiga mandatele de parlamentari în 2012. Cu toate că, în urma alegerilor, PP-DD Constanța a obținut un scor foarte bun reușind să obțină un mandat de senator și două de deputați, la aproape doi ani de atunci, PP-DD Constanța nu mai are niciun parlamentar. Și asta pentru că, atât senatorul Marian Vasiliev cât și deputații Mihai Tararache și Andrei Răzvan Condurățeanu au părăsit formațiunea politică construită de Dan Diaconescu și susținută financiar la Constanța de Gheorghe Slabu. În ceea ce privește plecarea lor din PP-DD dacă Tararache a ales să rămână independent politic, Vasiliev și Condurățeanu au accepat un transfer direct la UNPR fără să țină cont că au ajuns în Parlamentul României în urma voturilor date de mii de constănțeni care au susținut PP-DD.


În acest context, este de înțeles atitudinea celor care spun că nimic nu-i mai atrage să vină la urne, cu atât mai mult cu cât, există deja candidați care se situează pe primul loc pe listele partidului pentru alegerile europarlamentare dar care au declarat deja că, după ce vor câștiga vor ceda locul lor următorilor de pe listă.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii