Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Udrea, aproape de câștigarea șefiei PDL. Își face Chiru bagajele?

Udrea, aproape de câștigarea șefiei PDL. Își face Chiru bagajele?(1587)

Alegerile pentru președinția PDL, care vor avea loc în weekend, nu au un rezultat dinainte știut. Deși Vasile Blaga s-a făcut luntre și punte pentru a-și asigura voturile delegaților, pe ultima sută de metri pierde teren. În aceste condiții, scaunul lui Gigi Chiru, șeful PDL Constanța, se clatină serios.

Vasile Blaga este unul dintre susținătorii lui Chiru, dar și viceversa este valabilă. Pentru a-și asigura susținerea filialei constănțene, cei doi au hotărât ca PDL Constanța să organizeze alegeri. Mai mult o parodie, ținând cont că Gigi Chiru nu a avut contracandidat. A fost de fapt o manevră, nici măcar abilă, pentru ca Blaga să își asigure voturile delegaților din Constanța. Nici așa nu este însă sigur că le va obține. Sunt pedeliști care au declarat că vor vota pentru Udrea, spre stupefacția liderului Chiru. Printre aceștia se numără Florin Gheorghe, parlamentarul susținut pentru o candidatură chiar de Chiru.

În condițiile în care Blaga va pierde, scaunul lui Chriu este ca și pierdut. Elena Udrea nu este nici pe departe o admiratoare a sa. Ea știe foarte bine care e situația în filiala constănțeană, de care s-a ocupat, de la București, pentru o perioadă. În plus, și jocul de totul sau nimic, pe care îl face acum Chiru, susținându-l pe Blaga, este cu două tăiușuri, pentru că partizanatul pe față nu îi va fi iertat de blonda cu lipici la Cotroceni.

Întrebarea de fond este dacă va pierde însă Blaga, în condițiile în care este președinte de partid și are toate pârghiile în mână. Ei bine, presa centrală spune că, odată cu apropierea datei alegerilor, tot mai multe filiale își schimbă opțiunea și se îndreaptă spre Udrea. Printre aceste filiale se numără Prahova, Cluj, Dâmbovița, Brașov, Neamţ, Suceava. Sunt filiale care au un număr mare de delagați și unde PDL a obținut și scoruri bune la alegeri.

În ecuația alegerilor a apărut și Monica Macovei, una dintre protejatele lui Traian Băsescu. Surse din PDL spun că Macovei și Udrea vor face un tandem înainte de alegeri tocmai pentru a împiedica alegerea lui Blaga. Monica Macovei știe că are șanse mici de a câștiga șefia partidului. Faptul că Traian Băsescu s-a exprimat public și fără echivoc în favoarea Elenei Udrea înseamnă totuși că președintele nu a renunțat la rolul de jucător și că vrea să-și impună favorita în fruntea PDL. Și, de acolo, poate și mai sus.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

În umbra laptelui și-a mierii
scris de Mircea Lungu
M-am postat ieri sub un afiș electoral liberal al unui candidat local, cu gura căscată și ochii cu osârdie drăcească deschiși. N-am(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii