Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Judeţul Tulcea: Cooperarea transfrontalieră cu Republica Moldova înfloreşte, cea cu Ucraina (proiectul trecerii RO-RO, Isaccea - Orlovka) stagnează...

Judeţul Tulcea: Cooperarea transfrontalieră cu Republica Moldova înfloreşte, cea cu Ucraina (proiectul trecerii RO-RO, Isaccea - Orlovka) stagnează...(2200)

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea (CJT), George Șișcu, a participat, astăzi, vineri - 25 aprilie, la Iaşi, la o reuniune cu tema „Cooperarea transnațională în cadrul Strategiei UE pentru regiunea Dunării (SUERD)“.

Este vorba despre un proiect pilot, inițiat de către Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE), cu sprijinul Consulatului General al României la Cahul (Republica Moldova) și al Centrului Bilateral de Afaceri România – Republica Moldova, care își propune stimularea participării structurilor administrative, din România și Republica Moldova, la proiecte comune de cooperare transfrontalieră, în cadrul SUERD (finanțabile din fonduri europene!).

„În acest sens, este importantă crearea unui mecanism comun de coordonare, între Ministerul Afacerilor Externe (Biroul Coordonatorului Național SUERD), Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), Ministerul Fondurilor Europene (MFE) și structurile de administrație publică locală“, a declarat Carmen Podgorean, coordonator național al Strategiei UE pentru Regiunea Dunării.

În cadrul dezbaterilor, vicepreședintele CJ Tulcea, George Șișcu, a avut o intervenție pe tema rolului pe care îl au structurile regionale în atragerea de fonduri europene, cu referire la Asociația „Euroregiunea Dunărea de Jos“.
„Aceste structuri de cooperare transfrontalieră reprezintă un catalizator al dezvoltării economiei regionale și locale, al cooperării culturale între comunitățile din interiorul și din exteriorul Uniunii Europene, al identificării unor soluții comune pentru problemele comune, identificate la nivelul structurilor administrative locale și regionale“, a spus oficialul tulcean.

Unul dintre cele mai importante proiecte transfrontaliere în care este implicat judeţul Tulcea este realkizarea liniei de trecere internaţională Ro-Ro, peste braţul Dunării, dintre Isaccea şi comuna Orlovka (Republica Ucraina).

FOTO: Dunărea, la Isaccea, judeţul Tulcea, faţă în faţă cu Orlovka, Ucraina (Sursa: ziaruldelta.ro).
 

Taguri: RepublicaMoldova, Moldova, MDRAP, SUERD, Cahul, MAE, MFE, UE, Ucraina, Orlovka, Isaccea, Isaccea-Orlovka, CJT, CJTulcea, GeorgeSiscu, Siscu, Tulcea, ConsiliulJudetean, CentrulBilateraldeAfaceri,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

„Nu am nicio reținere
scris de Mircea Lungu
în legătură cu experimentul schimbărilor care se vor petrece”. Amorțitor, în plină lumina unei conferințe de presă, glasul ofici(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii