Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
La 39 de ani, Remus Cernea s-a mutat într-o garsonieră. Părinţii îi susţin iniţiativa privind finanţarea bisericii

La 39 de ani, Remus Cernea s-a mutat într-o garsonieră. Părinţii îi susţin iniţiativa privind finanţarea bisericii(1134)

Remus Cernea a luat decizia vieţii sale: a părăsit apartamentul părinţilor săi din cartierul Colentina şi s-a mutat într-o garsonieră. Noua locuinţă din Bucureşti nu are mai mult de 40 de metri pătraţi şi deocamdată nu are nici televizor. Remus Cernea, 39 de ani este deputat de Constanţa, iar în 2009 a candidat la preşedinţie.. În ultima vreme Remus Cernea a fost subiectul mai multor bancuri din cauza faptului că locuieşte cu părinţii. „Mama mea este profesoară de matematică, tatăl meu este geolog. Sunt oameni simpli, oameni de bun simţ, care nu au avut venituri uriaşe în viaţă, au avut venituri medii. Am trăit modest ca marea majoritate a cetăţenilor României”, a afirmat Cernea. Pe de altă parte, deputatul susţine că nu se gândeşte deocamdată la căsătorie. „Sincer, eu sunt deja căsătorit, sunt căsătorit cu munca mea. Nu mă pot angaja într-o relaţie de căsătorie. Nu am cum. Nu am timpul necesar”, susţine Cernea.

Tatăl catolic, mama, ortodoxă
Chiar dacă a ales să nu mai locuiască împreună cu părinţii, Remus Cernea le poartă un respect deosebit celor care i-au dat viaţă. Întrebat cum a comentat familia propunerea sale legată de finanţarea bisericii, Cernea spune că subiectul credinţă nu a făcut niciodată obiectul unei discuţii în familie. Nu a fost niciodată credincios, şi nici familia sa nu a fost. De altfel, nu spune despre el că este ateu, ci liber-cugetător. Pe scurt, Cernea nu acceptă pretenţiile religiei că ar exista o divinitate, însă nici nu întoarce spatele problemei (precum agnosticul) şi nici nu îşi asumă poziţia radicală a ateului. „Tatăl provine dintr-o familie catolică, iar mama dintr-o familie ortodoxă. Nu m-au forțat în nici un fel, să cred, să nu cred. Nu cred într-o forță, nu cred că trebuie să apelăm la forțe supranaturale ca să explicăm naturalul”, a afirmat Remus Cernea.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii