Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
MAFIA din P.D.L. - CONSTANŢA: Puşcăriaşii SENOL ZEVRI şi

MAFIA din P.D.L. - CONSTANŢA: Puşcăriaşii SENOL ZEVRI şi "soldatul" Cocheş, excluşi din partid de către Maria Stavrositu, au fost reprimţi, cu onoruri, ca "eroi - martiri" persecutaţi politic, de Gigi Chiru!(589)

SENOL ZEVRI şi Sorin Cocheş (p'ăsta, de la coadă, îl scriem cu literă mică, pentru că... mititel era şi el: un biet „soldat” mafiot, un derbedeu – executant, spre deosebire de derbedeii ăi mari, „şefii”!...), condamnaţi (DEFINITIV!), astăzi, la câte trei ani de închisoare, în regim de “deţinere” (adică, MAI PE ROMÂNEŞTE:…PUŞCĂRIE!), de către Curtea de Apel Constanţa, AU FOST… REPRIMIŢI ÎN PARTIDUL DEMOCRAT LIBERAL (P.D.L.) DE CĂTRE (PE ATUNCI:) NOUL PREŞEDINTE JUDEŢEAN AL P.D.L. CONSTANŢA, ACTUALUL SENATOR PEDELIST CHRISTIAN GIGI CHIRU (pus de către tutorele său politic, Vasile Blaga, în această funcţie, în pofida opoziţiei majorităţii pedelişltilor constănţeni!), DUPĂ CE FUSESERĂ SUSPENDAŢI DIN CALITĂŢILE DE MEMBRI AI ORGANIZAŢIEI MUNICIPALE P.D.L. - CONSTANŢA, la propunerea preşedintei de la “Municipiu”, Maria Stavrositu (CHIAR A DOUA ZI DUPĂ CE FUSESE FĂCUTĂ PUBLICĂ, OFICIAL, DECIZIA PARCHETULUI, DE TRIMITERE ÎN JUDECATĂ), CONFORM STATUTULUI PARTIDULUI!

Cei doi membri ai PDL Constanţa au cerut, conform sentinţei, (DEFINITIVE!), 10.000 de euro, drept şpagă, directorului cotidianului „Liderul de Opinie” (cu orientare declarat PSD – istă!...), din Constanţa, Valentin Corvin Popescu, pentru eliberarea unui aviz de mediu (Senol Zevri era, pe atunci, director al Agenţiei de Mediu - Constanţa, numit, politic, de către partidul său, PDL, aflat la guvernare, în fruntea acestei structuri teritoriale “deconcentrate”; iar Cocheş ăsta era un… golan oarecare, un terchea - berchea, şomer pe-atunci, dar… om “de bază” pentru unii lideri PDL, de la “judeţeana” de la Gară, unde era folosit în misiuni de genul acesta!)!

În urma unor „negocieri”, suma a fost redusă la “doar” 5.000 de euro…

Aceşti bani, ceruţi de către directorul Agenţiei de Mediu – Constanţa, Senol Zevri (CARE A FOST MEREU ÎN CONDUCEREA LOCALĂ, PE JUDEŢ, A PARTIDULUI DEMOCRAT, APOI: DEMOCRAT -  LIBERAL, ÎN VREMEA PREŞEDINŢIEI ORGANIZAŢIEI JUDEŢENE A LUI STELIAN DUŢU, ŞI, DUPĂ MIRCEA BANIAS, DIN NOU, “RESUSCITAT” DE CĂTRE GIGI GHIRU!...) , au fost ridicaţi (şi număraţi) de către intermediarul Sorin Cocheş, în două tranşe, în 12 şi 26 aprilie 2011, “curierul” fiind surprins, în imagini video, şi înregistrat (inclusiv audio!)... exact în momentul în care primea aceaste sume de bani!

 


Dispozitivul Hotărârii Instanţei constănţene

 


“CURTEA DE APEL CONSTANŢA

În baza art. 421 pct. 2 lit. a) Cod Procedură Penală, admite apelurile formulate de către P.I.C.C.J. - D.N.A. S.T. Constanţa şi apelanţii inculpaţi ZEVRI SENOL şi COCHEŞ SORIN, desfiinţează sentinţa penală apelată şi, rejudecând:

În baza art. 386 alin. 1 Cod Procedură Penală, dispune schimbarea încadrării juridice:

1.Pentru inculpatul ZEVRI SENOL, din infracţiunea prev. de art. 6 din Legea nr. 78 / 2000 în ref. la art. 254 alin. 1, Cod. Penal din 1968, în infracţiunea prev. de art. 289 alin.1 Cod Penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78 / 2000, cu aplicarea art. 5 alin. 1 Cod Penal.

2.Pentru inculpatul COCHEŞ SORIN, din infracţiunea prev. de art. 26 Cod penal din 1968 raportat la art. 6 din Legea nr. 78 / 2000, în ref. la art. 254 alin. 1, Cod. penal din 1968, în infracţiunea prev. de art. 48 Cod Penal, raportat la art. 289 alin. 1 Cod Penal, în raportat la art. 6 din Legea nr. 78 / 2000, cu aplicarea art. 5 alin. 1 Cod Penal

 

1.În baza art. 289 alin. 1 Cod Penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78 / 2000, cu aplicarea art. 5 alin. 1 Cod penal, condamnă inculpatul ZEVRI SENOL, la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Pedeapsa principală a închisorii se execută ÎN REGIM DE DEŢINERE, conform art. 60 Cod Penal.

În baza art. 66 alin. 1şi 2, rap. la art. 67 alin. 2 Cod Penal, în ref. la art. 12 din Legea nr. 187 / 2012 interzice inculpatului ZEVRI SENOL, cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau orice alte funcţii publice, prev. de art. 66 alin. 1 lit. a Cod Penal, a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prev. de art. 66 alin. 1 lit. b Cod Penal, a dreptului de a ocupa funcţia , de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvărşirea infracţiunii, prev. de art. 66 alin. 1 lit. g Cod Penal, pe o durată de 2 ani, după executarea pedepsei principale.

În baza art. 65 alin. 1 Cod Penal, aplică inculpatului ZEVRI SENOL, pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, prev. de art. 66 alin. 1 lit. a Cod penal, a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat prev. de art. 66 alin. 1 lit. b Cod Penal, a dreptului de a ocupa funcţia , de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvărşirea infracţiunii prev. de art. 66 alin. 1 lit. g Cod Penal, ce se execută din momentul rămânerii definitive a Hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa principală, privativă de libertate, a fost executată sau considerată ca executată.

2. În baza 48 Cod Penal, raportat la art. 289 alin. 1 Cod Penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78 / 2000, cu aplicarea art. 5 alin. 1 Cod Penal , condamnă inculpatul COCHEŞ SORIN, la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită.

Pedeapsa principală a închisorii se execută ÎN REGIM DE DEŢINERE, conform art. 60 Cod Penal.

2.În baza art. 66 alin.1 şi 2, rap. la art. 67 alin. 2 Cod Penal, în ref. la art. 12 din Legea nr. 187 / 2012, interzice inculpatului COCHEŞ SORIN, cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau orice alte funcţii publice, prev. de art. 66 alin. 1 lit. a Cod Penal, ca şi a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prev. de art. 66 alin. 1 lit. b Cod Penal, pe o durată de 2 ani, după executarea pedepsei principale.

În baza art. 65 alin. 1 Cod Penal, aplică inculpatului COCHEŞ SORIN, pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării dreptului de a fi ales, în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, prev. de art. 66 alin. 1 lit. a Cod penal şi a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prev. de art. 66 alin. 1 lit. b Cod Penal, ce se execută din momentul rămânerii definitive a Hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa principală, privativă de libertate, a fost executată sau considerată ca executată.

În baza art. 290 alin. 3 şi 4 Cod Penal, dispune restituirea sumei de 20.000 lei, martorului Popescu Valentin Corvin, denunţător în cauză.

Menţine restul dispoziţiilor sentinţei apelate, în măsura în care nu contravin prezentei decizii.

(…) DEFINITIVĂ.
Pronunţată în şedinţă publică, astăzi: 08.05.2014.
Document: Hotarâre 08.05.2014”


IMAGINI:
1.SENOL ZEVRI şi Sorin Cocheş (îl scriem cu literă mică, pentru că... mic era şi el: un biet „soldat”, un derbedeu – executant, spre deosebire de derbedeii... „şefi”!) – Şantajistul şi cărăuşul (Sursa foto: ziuaconstanta.ro);
2.VALENTIN CORVIN POPESCU - Santajatul! (Sursa poto: starpres.ro);
3. CHRISTIAN GIGI CHIRU – Protectorul partinic al lui şantajistului Senol Zevri (Sursa foto: replicaonline.ro).
 

Taguri: SenolZevri, Zevri, SorinCoches, Coches, CurteadeApel, Constanta, CurteadeApelConstanta, HotarareDefinitiva, ValentinPopescu, ValentinCorvinPopescu, StelianDutu, MariaStavrositu, Dutu, Stavrositu, PDL, PD, PDLConstanta,

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PNL SE IMPLICĂ ÎN AFLAREA ADEVĂRULUI DESPRE 10 AUGUST 2018 ȘI PEDEPSIREA VINOVAȚILOR!
scris de Lucian Cristea
Ca un făcut, la români, se adună parcă numai suferințe! Nici nu s-au vindecat vechile răni, că au și apărut altele! Mai mari,(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii