Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Teatrul de Stat Constanţa: SOŢIA LUI CRISTIAN ZGABERCEA, actriţa Dana Dumitrescu, a fost numită director general, prin decizia de azi a Consiliului Judeţean

Teatrul de Stat Constanţa: SOŢIA LUI CRISTIAN ZGABERCEA, actriţa Dana Dumitrescu, a fost numită director general, prin decizia de azi a Consiliului Judeţean(4380)

În şedinţa de astăzi, luni – 12 mai, în Consiliul Judeţean Constanţa s-a votat (şi) numirea pe postul de director – general, la Teatrul de Stat Constanţa, a actriţei DANA DUMITRESCU – ZGABERCEA, care a câştigat concursul de manager, cu un… singur candidat (!!!), desfăşurat la sfârşitul lunii aprilie!

Dana Dumitrescu - Zgabercea este, începând din octombrie 2013, DIRECTOR - ARTISTIC al Teatrului de Stat Constanţa.
În urma concursului susţinut la sfârşitul lunii trecute, care a constat într-un interviu, dar şi în susţinerea proiectului de management, Daniela Dumitrescu - Zgabercea a fost declarată câştigătoarea concursului pentru ocuparea postului de DIRECTOR - GENERAL la Teatrul de Stat Constanţa, ea fiind… singurul candidat!
Aşadar, după aproape şapte ani, Virgil Iosif predă directoratul - general al Teatrului de Stat Constanţa.

Actriţa a absolvit în 1999 Universitatea PARTICULARĂ “Hyperion”, Facultatea de Arte - Secţia Arta Actorului, clasa prof. Ion Cojar, Ştefan Radoff.

Cariera sa se leagă de teatrul dramatic constănţean.
Aici a jucat (şi joacă) zeci de roluri, în majoritate principale!
De asemenea, în 2011, a debutat şi ca regizoare, cu spectacolul cu piesa “Gâlcevile din Chioggia”, de Carlo Goldoni, care este în continuare pe afiş.

Despre Dana Dumitrescu se cunoaşte, de ani de zile, că a fost protejata (între timp, acum câţiva ani s-au şi căsătorit!) lui CRISTIAN ZGABERCEA, care, venit din TVR (unde a fost… operator de imagine!), via postul “Prima Tv” (al pesedistului “năstăsist” Cristian Burci, cu a lui firmă “Graffiti”), direct în fruntea TV “Neptun”, din Constanţa, a ajuns şeful Direcţiei de Cultură din Consiliul Judeţean, ocazie cu care, cu ajutorul şefului său, preşedintele CJC, Constantinescu, a… făcut-o, pe ea: cultura constănţeană, praf şi pulbere!

Între timp, după mai 2012, când au venit pesediştii la Putere, a ajuns director şi membru al Consiliului de Administraţie , de fapt adevăratul “jupân”!, în Televiziunea Română, fiind, se ştie, principalul decident al acestei instituţii media publice naţionale!

La fel, este de notorietate că soţia lui Zgabercea, Dana Dumitrescu, era cea care deţinea puterea… “ultimului cuvânt”, la TSC(T)!


FOTO 1-2: Soţii Cristian şi Dana (Dumitrescu) Zgabercea (Sursa: revistatango.ro).
 

Taguri: CristianZgabercea, Zgabercea, DanaDumitrescu, TeatruldeStat, Constanţa, TeatruldeStatConstanţa, DirectorGeneral, RaduMazare, Mazare, NicusorConstantinescu, SorinStrutinski, Strutinski, TVR, TeleviziuneaRomana, CristianBurci, Burci, Graffiti, PrimaTV, Nept,

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CU INDIFERENȚA, PRIMARUL RADU OMOARĂ TINEREȚEA!
scris de Lucian Cristea
Nu m-am născut în Mangalia! Nici măcar nu locuiesc aici...Nu am afaceri în Mangalia, ceea ce nu este un motiv de mândrie patriotică p(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii