Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
Dan Şova, ministrul Transporturilor, după ce şi-a delegat toate competenţele (!), vine să împartă porturi, la Constanţa (mâine) şi Tulcea (sâmbătă), după care se duce să supravegheze situaţia din Sudul Ucrainei, de la Isaccea...

Dan Şova, ministrul Transporturilor, după ce şi-a delegat toate competenţele (!), vine să împartă porturi, la Constanţa (mâine) şi Tulcea (sâmbătă), după care se duce să supravegheze situaţia din Sudul Ucrainei, de la Isaccea...(2241)

De la momentul când şi-a delegat (la sfârşitul lunii trecute), practic, cam toate competenţele, şi, mai ales, RESPONSABILITĂŢILE! (păstrându-le doar pe acelea de... şef de personal!), către subordonaţii săi din Ministerul Transporturilor, şi până atunci, de altfel, inexistentul ministru Dan Şova (care, cât a fost, un an, „jupân” peste marile proiecte de infrastructură, s-a remarcat doar prin tăierea pamblicilor la drumurile începute de către predecesorii pe care-i înjură azi, după care a... înmulţit, din condei, cu... zece!, numărul kilometrilor noi de autostradă inauguraţi, rezultând triumfala sumă de 240!, care nu există decât pe afişele electorale ale PSD – ului!) a devenit foarte „hărnicuţ”, mânca-l-ar... mă-sa, sau cine-o pofti la indigestul ăsta!

 


Vodă Şova se plimbă prin loboda electorală...

 


Mai precis, imitându-l sau chiar urmându-l (ascultător, inodor, insipid şi, mai ales, inutil!, cocoşat de supuşenie), pe şeful său, premierul Victor Viorel, se plimbă, vădit electora, ca scop, prin teritoriu, de colo – colo, ca Vodă prin lobodă, sau ca o găină zăpăcită, ori beată, fără nicio finalitate practică!

Astfel, deşi n-are niciun cuvânt de spus, cu adevărat (şi deşi nu se pricepe la nimic, cu atât mai puţin la transporturi, mai ales la... porturile din trans...porturi!), deşi, cum spuneam, a avut grijă să... scape de (orice) griji, formalizând şi oficializând retragerea din orice competenţă şi responsabilitate, ca ministru!, derbedeul ăsta de Şova (care a reuşit performanţa să se facă remarcat, prin indolenţă, secăturism şi tupeu, prin lene şi obrăznicie, în guvernele lui Ponta, care, ele însele, nu s-au evidenţiat prin altceva!...), Şova revine, după numai două săptămâni (doar ce-a fost pe la noi, de 1 Mai, împreună cu Victor Viorel!...), în Dobrogea, la Constanţa şi Tulcea.

Şi o face doar ca să le mai promită, încă o dată, pesediştilor locali, marea cu sarea, sau fluviul fără sare(a) (dar, neapărat: cu... portul!), „poduri (fantomă) ... prea îndepărtate” (în timp), porturile comerciale, şosele „expres”, alţi bani de investiţii, orice, numai să le determine să se ocupe, ele, autorităţile lor locale, de alegeri (adică de: mite populare, cumpărări de voturi, şantajarea, ameninţarea şi obligarea cetăţenilor să vină şi să-i voteze pe socialişti, turismul electoral cu autobuzele, „suveicile”, buletinele completate şi listele incorecte, trucate, voturi măsluite, morţi care baleargă la urne, altele decât cele funerare..., într-un cuvânt: tot arsenalul arhicunoscut, de fraudare a alegerilor, cu care ne-au obişnuit, de un sfert de veac, urmaşii lui „Pecerilă”), ca să ia PSD – ul toate locurile de parlamentari europeni, rezervate României!

Şi să iasă Martin Schultz, ăla fără pic de... bacalaureat (!), prim – ministru al Europei, ca să le fie, după aceea, pe veci recunoscător lui Ponta şi să nu-l mai certe că fură, că-i incompetent şi leneş, mincinos şi mitocan, într-un cuvânt: că-i cel mai catastrofal premier din Europa şi din întreaga istorie a României (incluzând şi perioada comunistă!...).

 


Aşadar, nici nu plecă bine Şova (cu Ponta), din Dobrogea, că... se şi întoarse, după pălărie şi baston! Zău, parcă-i uns cu miere (electorală), nu alta, în această Republică Socialistă Separatistă Mazăre...

 


Ăştia, au, Zău aşa, un mers (cam), hm, hm..., hai să-l numim (doar): ciudat, cam de... femeia - cu - barbă, aia după care s-a dus Ponta, personal, tocmai în Danemarca, „la Eurovision, birjar”...

Adică: când pleacă, parcă vin! Şi invers...

Ce mai: parcă-i uns cu miere (electorală), nu alta, în Republica Separatistă Mazăre...

După ce mâine, joi – 15 mai, va fi prezent la Constanţa (unde va participa la festivităţile de la sediul de la ecluza Agigea, al Companiei Naţionale „Administraţia Canalelor Navigabile” SA / CN ACN SA, pentru marcarea celor trei decenii scurse de la inaugurarea oficială a Canalului Dunăre – Marea Neagră, după care va discuta cu primarul Constanţei, Radu Ştefan Mazăre, cu conducerea Administraţiei Portului şi cu operatorii portuari şi sindicatele, despre planul de a mai împărţi 27% din cele 80% cât reprezintă acum acţiunile încă deţinute de Stat, la CN APMC SA), ministrul Transporturilor, Dan Șova, este așteptat, sâmbătă – 17 mai, la Tulcea și Isaccea.

 


În judeţul Tulcea, asistăm, cel puţin în intenţie şi pe hârtie..., la un vârf al proiectelor investiţionale, în infrastructura de transport (terestru, naval şi aerian)! Câte se vor materializa, rămâne de văzut (după acest an electoral!)...

 


Începând cu ora 10.00, ministrul de mucava al Transporturilor se va întâlni, în sala „Mihail Kogălniceanu”, din sediul Consiliului Judeţean Tulcea, cu reprezentanți ai administrației publice din județ, ai serviciilor deconcentrate, ai mediului de afaceri etc.

După amiază, ministrul Şova (dacă vor fi cu ochii pe el, ca să n-o zbughească iar, ca astă-iarnă, în timpul Codului Roşu!, la... Londra, la gagica lui de la ambasadă, după care-i cad mucii şi pe care n-o slăbeşte din ochi, de gelos ce este!) se va deplasa (nu se ştie de ce, bineînţeles, cu ce rost...), în Nordul judeţului Tulcea, la Isaccea, acolo unde va discuta (ce, oare, Doamne iartă-ne, că el nici nu ştie unde-i Isaccea, pe care mal al Dunării, la noi sau la ucraineni!...) cu autoritățile locale.

„Este o oportunitate pentru noi, cei din județul Tulcea, să putem discuta față în față cu ministrul Transporturilor. Avem, astfel, șansa de îi arăta oficialul guvernamental care sunt problemele cu care se confruntă acest județ și ce planuri avem pentru modernizarea infrastructurii de transport“, a precizat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, care, astfel -- ce să facă, săracul om (politic!)... -- ,l-a periat de scame (citeşte: fulgii de cocoş) pe nulitatea obraznică de Şova, unul dintre cei mai dezastruoşi şi antipatici miniştri, din cabinetul de... dezastruoşi şi antipatici, al lui Victor Viorel!)

Unele dintre cele mai importante proiecte pe care le va realiza CJT sunt legate de transport: drumul „expres” dintre Constanța și Brăila, via Tulcea, noul pod peste Dunăre, investițiile, de... 13 milioane de euro! în Aeroportul „Delta Dunării” din Tulcea (comuna Mihail Kogălniceanu; coincidenţă de nume, cu locaţia din judeţul Constanţa!) sunt numai o parte din proiectele pe care administrația județeană urmează să le implementeze, pe infrastructura de transport (terestră: rutieră şi pe CFR; navală: fluvială şi maritimă, la Sulina; aeriană: Aeroportul Tulcea, redevenit, după decenii!, ... Internaţional şi cu zboruri regulate!).

 


La Isaccea, din cauza situaţiei din Ucraina, a fost „îngheţat” proiectul trecerii transdanubiene RO-RO!...

 


Cum spuneam, după amiază, ministrul fără... atribuţii Șova se va deplasa la Isaccea, acolo unde, cică, va discuta cu autoritățile locale din această zonă a județului Tulcea.

Din păcate, ca urmare a înrăutăţirii situaţiei din Ucraina (inclusiv în regiunile de Sud şi Sud - Vest, în zona maritimă şi dunăreană!), proiectul trecerii Ro-Ro, peste Dunăre, în dreptul Isaccei, legătură cu Orlovka (regiunea Odessa, unde separatiştii pro-ruşi se luptă să preia controlul!), care tocmai luase, în această iarnă, un nou avânt (după 10 ani de tergiversări!) şi era, mai nou, îmbrăţişat cu entuziasm, atât de către autorităţile tulcene şi Ministerul român al Transporturilor, cât şi de către cele ucrainiene, este, deocamdată,... „îngheţat”, „în conservare” şi aşteptare a unor vremuri mai liniştite, din punct de vedere politic şi militar!...


FOTO:
1. Fluviul Dunărea, la Isaccea (frontiera fluvială cu Ucraina, la Orlovka) (Sursa. trilulilu.ro);
2.TULCEA: Aeroportul Internaţional „Delta Dunării” – Mihail Kogălniceanu (Sursa: aeroport-tulcea.ro).
 

Taguri: DanSova, MinisterulTransporturilor, Tulcea, Orlovka, JudetulTulcea, PortulTulcea, PortulComercialTulcea, Portul, PortulComercial, AeroportulTulcea, AeroportulDeltaDunarii, DeltaDunarii, MihailKogalniceanu, AeroportulMihailKogalniceanuTulcea, aeroportulMih,

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

AȘTEPTÂND CICLONUL
scris de Lucian Cristea
Prima zi. Stau aproape de mare și m-am gândit că ciclonul, despre care toată lumea vorbește ca despre un prăpăd, o sa sară gardul(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii